Ο «Καπές», Η Greek Mafia, Ο Διευθυντής Πρωθυπουργού Και… Ο «Χάρος» Του «Οργανωμένου Εγκλήματος»

Τον Δεκέμβριο του 2020, ο Δημήτρης Καπετανάκης, γνωστός και ως “Καπές” πέφτει νεκρός μετά από δολοφονική επίθεση που δέχθηκε στα Βριλήσσια.

Πρόκειται για τον έναν εκ των δύο βασικών πληροφοριοδοτών του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος, σύμφωνα με δική του αποκάλυψη μέσα από την ιστοσελίδα που διαχειριζόταν (βλ. bloko.gr), ενημερωνόταν για τη διαπλοκή της ελληνικής μαφίας με επίορκους αστυνομικούς, δικαστικούς, ακόμη και με πολιτικούς και επιχειρηματίες υπεράνω κάθε υποψίας.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Ο «Καπές» ήταν παλιός γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ., καθώς ήταν γνωστός για ληστείες, εκβιασμούς και κυρίως για την εμπλοκή του στην υπόθεση του “Συνδικάτου του εγκλήματος” ενώ ήταν συνεργάτης και φίλος του επίσης δολοφονημένου Δημήτρη Μάλαμα .

Του “ταμία” του πάλαι ποτέ ΕΚΑΜίτη,Σπύρου Παπαχρηστου, ο οποίος μέχρι που δολοφονήθηκε κι αυτός (Πρωτομαγιά του 2018) είχε σημαντικούς ρόλους στη φύλαξη και τη συνοδεία γνωστών επιχειρηματιών.

Οι δε υψηλόβαθμες διασυνδέσεις του, με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, της ΕΥΠ, αλλά και με εκκλησιαστικούς και πολιτικούς παράγοντες, τον καθιστούσαν πρόσωπο υπεράνω υποψίας, κι ας ήλεγχε τα δρώμενα στην Greek Mafia.

Ο «Καπές» είχε κατηγορηθεί και ως ηθικός αυτουργός για τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου, Παύλου Σαράκη  το 2007.

Η επίθεση είχε γίνει στη συμβολή των οδών Θαρύπου και Λυσιμαχίας στο Νέο Κόσμο, βραδινή ώρα, τραυματίζοντας τον δικηγόρο σοβαρά. Ακολούθησαν αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες ανάγκασαν τον Παύλο Σαράκη να χάσει το ένα μάτι του και να βγει εκτός δικηγορικής δράσης για τουλάχιστον μια τριετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από υψηλόβαθμες πηγές που είναι σε θέση να ξέρουν ακόμη κι αυτά που δύσκολα ένας δημοσιογράφος μπορεί να διερευνήσει, πόσω μάλλον να στοιχειοθετήσει, καθώς πλέον ο «Καπές» δεν ζει, φέρεται να είχε αναλάβει ειδικό ρόλο στην προστασία ενός διευθυντή πρωθυπουργού.

Ο εν λόγω διευθυντής είχε απειληθεί με «συμβόλαιο θανάτου» για την εμπλοκή που είχε σε γνωστό σκάνδαλο της ενέργειας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την παραδοχή του εμπλεκόμενου ποινικού, που η στήλη μπόρεσε και είχε επαφή μαζί του, προκειμένου να διασταυρώσει την πληροφορία, ο διευθυντής πρωθυπουργού, είχε απειληθεί με την εξής ατάκα:

«Θα σε σκοτώσω, θα παραγγείλω μέσα από τη φυλακή συμβόλαιο σε βάρος σου».

Η απειλή αυτή έγινε πιο σοβαρή, όταν, ο εν λόγω διευθυντής, είδε μία άλλη απειλή να γίνεται αποτυχημένη ενέργεια, σε βάρος -άλλου- δικηγόρου, που κι αυτός εμπλεκόταν στην υπόθεση οικονομικού σκανδάλου, για την οποία είχε φυλακιστεί ο ηθικός αυτουργός…

Έτσι, στην αρχή, φέρεται να «δανείστηκε» «φρουρά» από συγγενικό του πολιτικό πρόσωπο, αλλά και από γνωστό επιχειρηματία, χορηγό του κόμματος.

Στη συνέχεια, ανέλαβε ένα μεικτό σώμα: Αστυνομικών -που πλέον δικαιούταν- και ιδιωτών, που φέρονται να προέρχονται από εταιρεία σεκιούριτι, προκειμένου αυτή να ήταν το «κέλυφος» των προσώπων της νύχτας… Δηλαδή όσων προέρχονταν από την ομάδα «Καπέ».

Η προσέγγιση στον Καπετανάκη, σύμφωνα πάντα με αξιωματούχο που βρίσκεται σε νευραλγική θέση, είχε τριπλό στόχο:

Πρώτον, την προστασία του εν λόγω διευθυντή από τυχόν «συμβόλαιο θανάτου». Είχε τη δυνατότητα και να το μάθει, αλλά και να προσπαθήσει να το ακυρώσει…

Δεύτερον, για να δώσει πληροφορίες ακόμη και για αυτούς που δεν θα μπορούσε να έχει ο διευθυντής, ακόμη και από τις διάφορες υπηρεσίες… ώστε να κρατάει όποιον εμπλέκεται, αλλά και να μπορέσει να αλλάξει το σύστημα. Να επιβληθεί νέα τάξη πραγμάτων…

Τρίτον, προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και να πληροφορηθεί ποιοι ακόμη ξέρουν εκτός από εκείνον και δεν είναι μέσα στην Greek Mafia…  

Το αποτέλεσμα πλέον είναι γνωστό: Ο Μάλαμας δολοφονήθηκε. Ο ίδιος ο «Καπές» κι αυτός, περίπου ένα χρόνο μετά. Ο δε Καραϊβάζ, τέσσερις μήνες μετά τον «Καπέ», κι ενώ οι εισαγγελείς είχαν αρχίσει και τον καλούσαν -ακόμη και για απόρρητες καταθέσεις-, οι οποίες θα αφορούσαν τη διαπλοκή και τους επίορκους αστυνομικούς – δικαστικούς.

Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι αν όντως ο «Καπές» έπαιξε ρόλο στη «φύλαξη» του διευθυντή πρωθυπουργού, κι αν δολοφονήθηκε για αυτό… Και από ποιους;

Άγνωστο παραμένει κι αν η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ είχε σχέση με τις δολοφονίες του Μάλαμα και του «Καπέ», καθώς και οι δύο ήταν, τελικά, βασικοί πληροφοριοδότες του…

 

Δημήτρης Καπετανάκης: Βίος και πολιτεία…

Ο Καπετανάκης είχε συλληφθεί για τη ληστεία που είχε γίνει στις 10 Ιουνίου του 2001 στην γνωστή γαλακτοβιομηχανία “Δέλτα” με λεία 169.000.000 δραχμές.

Ο ίδιος μαζί με άλλα δύο άτομα κατάφεραν να μπουν στην εταιρεία χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και στη συνέχεια φορώντας κουκούλες, έδεσαν το λογιστή με χειροπέδες σε σώμα καλοριφέρ και από το ανοιχτό χρηματοκιβώτιο πήραν τα χρήματα και κατάφεραν να διαφύγουν.

Ο Καπές-Καπετανάκης είχε απασχολήσει τις Αρχές και με την εμπλοκή του στη δικογραφία της ΕΥΠ, η οποία διερευνάται ήδη από τις εισαγγελικές Αρχές, όπου εμπλεκόταν και ο επίσης δολοφονημένος, Δημήτρης Μάλαμας.

Νωρίτερα, όπως προαναφέραμε, είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης που είχε δεχθεί με βιτριόλι ο ποινικολόγος, Παύλος Σαράκης, ο οποίος είχε συγκρουστεί με κύκλωμα διεφθαρμένων αστυνομικών.

Ωστόσο, στην υπόθεση κατηγορείται ότι έπαιξε ύποπτο ρόλο υπέρ του «Καπέ» που αθωώθηκε, η τότε ανακρίτρια και προσφάτως πρόεδρος Πρωτοδικών Μ.Α., για την οποία, ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου,Βασίλης Πλιωτας, πριν από 3 μήνες διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, καθώς και σχετικό πειθαρχικό έλεγχο

Στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2010, ο Καπές-Καπετανάκης είχε συλληφθεί ως εγκέφαλος κυκλώματος σωματεμπορίας. Εκείνη την περίοδο στα χέρια της ανακρίτριας έφταναν και 800 «καυτές» τηλεφωνικές συνομιλίες.

Τότε αποκαλύφθηκαν πολλά για τους «εντιμότατους φίλους» του Καπέ-Καπετανάκη, του οποίου οι επιχειρήσεις (διαφημιστική, εταιρεία που εκδίδει μια εφημερίδα και ένα περιοδικό, καθώς και μια εταιρεία ενοικιάσεως πολυτελών σκαφών) βρίσκονταν ήδη στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας του 2010, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η δεύτερη επιχείρηση, το βράδυ της 28ης Μαρτίου, η οποία «καρφώθηκε» από ένστολους που συμμετείχαν, τόσο στην ίδια επιχείρηση, όσο και σε προηγούμενες, ο κατηγορούμενος συνομιλούσε:

  • Με πρώην κατηγορούμενο –γνωστό οργανωμένο οπαδό του Ολυμπιακού– στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του οργανωμένου φιλάθλου του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου.
  • Μάλιστα, για τους καλά γνωρίζοντες, αλλά και όσους φέρεται ακόμη και ο ίδιος να έχει ομολογήσει, ήταν αυτός που σκότωσε τον Φιλόπουλο. Ωστόσο, αθωώθηκε!
  • Ο άνθρωπος αυτός ακούγεται στις επίμαχες συνομιλίες ως ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ του Καπέ και αρχιφύλακα της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος!

Ο «ενδιάμεσος» επικοινωνεί με τον Καπέ το απόγευμα της 28ης Μαρτίου. Ο Καπές του ζητάει να μάθει «από τον φίλο του» τι γίνεται, διότι έχει σοβαρή πληροφόρηση ότι «από αύριο αρχίζει το παιχνίδι».

 

Ο ενδιάμεσος μετά από εφτά λεπτά επικοινωνεί με το κινητό τηλέφωνο του αρχιφύλακα, αλλά ο ένστολος του λέει ότι «έχει δουλειά, αλλά θα βρεθούν να τα πουν από κοντά».

Το βράδυ της 28ης Μαρτίου (λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη δεύτερη αστυνομική επιχείρηση) ο Καπές τηλεφωνεί σε μέλος της εγκληματικής ομάδας και του λέει ότι «τον πήρε τηλέφωνο ο φίλος τους», ο «βασικός μέτοχος» και ότι «η επιχείρηση εγκρίθηκε για αύριο το πρωί»!

Στις 09.23 της επομένης, ο Καπές τηλεφωνεί σε συνεργάτη του και του λέει ότι «ο φίλος» (ο ίδιος αστυνομικός) δεν μπορεί να μιλήσει «διότι έχουν βγει ομάδα».

Η ομάδα ήταν το ολιγομελές Τμήμα της Ασφάλειας, που προσπαθούσε να συλλάβει τη συμμορία.

Ανάμεσά τους και ο «λύκος», που φορούσε την «προβιά» του αστυνομικού… Εξεταζόμενος, ο αστυνομικός παραδέχτηκε τις συνομιλίες, ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Όσο για τον «ενδιάμεσο», μεταξύ Καπέ και αρχιφύλακα της υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος, πληροφορίες τον φέρουν να ασκεί χρέη οδηγού – «φρουρού» σε πρώην εκδότη εφημερίδων (οικονομικής και οπαδικής), ο οποίος πλέον είναι συνεργάτης μεγαλο-εφοπλιστή!

  • Ένας ακόμα έντιμος φίλος του Καπέ-Καπετανάκη ήταν ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας βορείων προαστίων.

Ο «εγκέφαλος» είχε πάρει τηλέφωνο στις 20 Ιανουαρίου 2010 τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. (την ημέρα που εξελισσόταν η πρώτη αναβληθείσα επιχείρηση) και με ύφος «εργοδότη», ζητά να τσεκάρει δύο νούμερα αυτοκινήτων, που, όπως προκύπτει, ανήκουν σε συμβατικά αυτοκίνητα της Ασφάλειας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.