Ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, απέλυσε εργαζόμενους ως «Γκιουλενιστές» και «τρομοκράτες», ανακάλεσε όλους τους αντιδημάρχους _και ότι «ο Ε. Στυλιανίδης -είναι ο επικεφαλής της εγχώριας εγκληματικής οργάνωσης».

Ροδόπη: Ο δήμαρχος Ιάσμου καρατόμησε αντιδημάρχους και εργαζόμενους ως «Γκιουλενιστές»!

Για τις ενέργειές του ενημερώθηκε το υπουργείο Εσωτερικών, με τον Μάκη Βορίδη να ανακοινώνει ότι ερευνώνται τυχόν έκνομες ενέργειες.

Σε πρωτοφανείς κινήσεις προχώρησε ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, που, αφότου απέλυσε εργαζόμενους ως «Γκιουλενιστές» και «τρομοκράτες», ανακάλεσε όλους τους αντιδημάρχους, κρατώντας για τον ίδιο -και μόνο– τη διοίκηση όλου του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων.

Ο δήμαρχος δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ζήτησε τις παραιτήσεις των υπηρεσιακών και αιρετών του δήμου Ιάσμου, «οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Όργανωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Για τις ενέργειές του ενημερώθηκε το υπουργείο Εσωτερικών, με τον Μάκη Βορίδη να ανακοινώνει ότι ερευνώνται τυχόν έκνομες ενέργειες.

Εντύπωση προκαλεί πάντως και η σελίδα που διατηρεί ο δήμος Ιάσμου στο Facebook, καθώς οι αναρτήσεις έχουν προσωπικό τόνο, προφανώς του ιδίου του κ. Μουμίν. Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις, δεν είναι λίγοι οι υπάλληλοι που το τελευταίο διάστημα έχουν τεθεί σε αναστολή άσκησης καθηκόντων, «για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

«Κρατά στο πρόσωπό του όλες τις αρμοδιότητες»

Στην τελευταία ανάρτηση, ανακοινώθηκε η ανάκληση των αντιδημάρχων και των προέδρων των Νομικών Προσώπων του δήμου και την ανάθεση των καθηκόντων τους στον ίδιο. Επίσης, ζητά παραιτήσεις όλων όσοι «εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει:

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών: Ανακαλεί με αιτιολογημένη απόφασή του όλους τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ιάσμου. Μέχρι νεωτέρας, κρατά στο πρόσωπό του όλες τις αρμοδιότητες του άρθρου 58 του Ν.3852/2010.

Σε συνέχειά των παραιτήσεων των Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ιάσμου, κρατά και ασκεί τις Προεδρίες όλων των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δήμου Ιάσμου.

Καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Η απόλυση εργαζομένων

Ο κ. Μουμίν είχε επίσης ανακοινώσει την απόλυση εργαζόμενου σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, και εργαζόμενης στο «Βοήθεια στο Σπίτι», με τον ισχυρισμό ότι ανήκουν στην οργάνωση του μουσουλμάνου Φετουλάχ Γκουλέν, FETÖ, που στην Τουρκία θεωρείται «τρομοκρατική».

Στην ιστοσελίδα του δήμου, αναφέρεται και το όνομα του τέως βουλευτή Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, τον οποίον επίσης ο δήμαρχος κατηγορεί ότι ανήκει επίσης στην οργάνωση του Γκιουλέν.

Αναλυτικά οι δύο αναρτήσεις

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών :
Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας) του Νιαζή ΧΑΣΑΝ του Αλή, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο – Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση FETÖ».

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών:
Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι) της Ελισάβετ Τσουλίδου του Τάκη, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο – Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην εγχώρια εγκληματική οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ.

Η Ελισάβετ Τσουλίδου αποτελεί σύνδεσμο και σχετίζεται με τον Σταύρο Καζάκη, τέως Δήμαρχο Ιάσμου και τον διαγραφέντα ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, τέως Πρόεδρο ΔΣ Ιάσμου, Μεχμέτ Μεχμέτ.

Ο Μεχμέτ Μεχμέτ, ο σύζυγος του Μεχμέτ Μεχμέτ, Λεμάν (συγγενείς του τέως Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν) αλλά και ο τέως Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, αποτελούν μέλη και της Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETÖ.».

 

 

Προκλητικός ο δήμαρχος Ιάσμου: «Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης» – Τι απαντά ο βουλευτής

Προκλητικές δηλώσεις από τον δήμαρχο Ιάσμου ο οποίος καρατόμησε αντιδημάρχους και εργαζόμενους ως «Γκιουλενιστές»

Ο δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, σε συνέντευξή του επιτέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ειδικότερα για τον κ. Στυλιανίδη, ο δήμαρχος Ιάσμου ανέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» ότι «ο Ευριπίδης Στυλιανίδης -αυτή είναι η εκτίμησή μου και θα καταθέσω στοιχεία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου- είναι ο επικεφαλής της εγχώριας εγκληματικής οργάνωσης».

Ο Οντέρ Μουμίν υπεραμύνθηκε των ως τώρα ενεργειών του, λέγοντας ότι οι ανακλήσεις των υπηρεσιακών και αιρετών παραγόντων στον δήμο Ιάσμου Ροδόπης έγιναν για «λόγους εθνικής ασφάλειας και δημοσίου συμφέροντος».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες (στις 23 Δεκεμβρίου) ο Δήμος Ιάσμου είχε γνωστοποιήσει πως ο Οντέρ Μουμίν, ως προϊστάμενος των υπηρεσιών, αποφάσισε την ανάκληση όλων των αντιδημάρχων, ενώ ανακοίνωσε πως ο ίδιος ο δήμαρχος θα ασκεί και τις προεδρίες όλων των δημοτικών επιχειρήσεων, ύστερα από τις παραιτήσεις των προέδρων τους.

Ο Μουμίν συσχετίζει τους αντιδημάρχους με μέλη εγκληματικής οργάνωσης

Ο Οντέρ Μουμίν συσχέτισε ορισμένους από τους παυθέντες από τα καθήκοντά τους με την «Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETΟ και την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Στη δημοσιογραφική επισήμανση ότι η FETO χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση μόνο από την Άγκυρα και το καθεστώς Ερντογάν και πως ΗΠΑ, ΕΕ και ελληνική κυβέρνηση δεν κατατάσσουν την εν λόγω οργάνωση στις τρομοκρατικές οργανώσεις, ο Οντέρ Μουμίν επέμεινε στην άποψή του, υποστηρίζοντας ότι δεν εκφράζει τις θέσεις της τουρκικής κυβέρνησης αλλά προσωπικές απόψεις.

Ωστόσο, σχολίασε ότι «κακώς φυλάνε τον Γκιουλέν, έχει σκοτώσει ανθρώπους», επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι είναι Έλληνας δήμαρχος με «πιστή υπακοή στο σύνταγμα και στους νόμους του κράτους» και δεν έχει κάνει έκνομες ενέργειες, όπως ανέφερε.

Στυλιανίδης: Ας φροντίσει η Πολιτεία να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

Απατώντας στις δηλώσεις του δημάρχου Ιάσμου, μέσω της ιστοσελίδας «aftodioikisi.gr», ο βουλευτής της ΝΔ, Ευρ. Στυλιάδης, δήλωσε:

«Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τα άλματα παραλογισμού του δημάρχου. Ας φροντίσει η Πολιτεία να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και την ηρεμία του δήμου».

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Με πληροφορίες από

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.