Μητροπολίτες Θράκης: “Υπάρχουν εθνικοί λόγοι”: Νέο “ΟΧΙ” στην επέκταση ή ενίσχυση ΚΥΤ-ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου.

 

 

 

ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΣ

ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

21 Ἰανουαρίου 2022 \

Δ Η Λ Ω Σ Η

Οἱ Μητροπολίτες τῶν Ἱερῶν Μητροπόλεων τῆς Θράκης, ἔχοντας την συναίσθηση τῶν ποιμαντικῶν θεμάτων τῶν Ἐκκλησιαστικῶν Ἐπαρχιῶν μας, τα ὁποῖα συμπλέκονται ἄρρηκτα με την ἐθνικῶς εὐαίσθητη περιοχή τῆς πατρίδας μας, ἐκφράζουμε σταθερή από ἐτῶν ἄποψη για την θέση τῆς Θράκης σε ζητήματα μεταναστευτικῆς πολιτικῆς.

Κατα το παρελθόν ἔτος, σε τηλεδιάσκεψη με τον Ὑπουργό Μετανάστευσης και Ἀσύλου κ. Νότη Μηταράκη, ἐκφράσαμε την ξεκάθαρη ἀντίθεσή μας στην πρόθεση τῆς Κυβερνήσεως για ἐπέκταση και ἐνίσχυση τῶν Περιφερειακῶν Ὑπηρεσιῶν τῆς Ὑπηρεσίας Ὑποδοχῆς καὶ Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ.) στο Δ.Δ. Φυλακίου Ν. Ἕβρου, ἀλλα και σε ὁποιαδήποτε ἄλλη περιοχή τῆς Θράκης, για εὐνόητους ἐθνικούς λόγους.

Την ἴδια ἄποψη ἐκφράζουμε ἀμετακίνητα και σήμερα, ἐφιστῶντας την προσοχή ὅλων τῶν κρατικῶν φορέων και τοῦ λαοῦ στην ἀνάγκη διατήρησης τοῦ διαλόγου και στην οἰκοδόμηση κλίματος ὁμονοίας και ὁμοφροσύνης.

Ἄς μην ξεχνοῦμε ὅτι ἡ σύμπραξη τοῦ λαοῦ, τοῦ Κλήρου και τοῦ ἐπισήμου κράτους ἀπέτρεψε την ἀθρόα εἰσβολή και ἀνέδειξε διεθνῶς την μεθόδευση τῆς γείτονος για τη χρησιμοποίηση τῶν δυστυχῶν αὐτῶν συνανθρώπων μας ὡς ἐργαλεῖο ἀποσταθεροποίησης.

Ἡ διαφύλαξη τῆς πατρίδας μας ἀπαιτεῖ ὁμοφροσύνη.

Ὁ Διδυμοτείχου, Ὀρεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός

Ὁ Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων

Ὁ Ἀλεξανδρουπόλεως Ἄνθιμος

Ὁ Μαρωνείας και Κομοτηνῆς Παντελεήμων.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
.

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.