Κοντονής: Θα εξετάσουμε παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου,με εξαιρεσεις απο τις ευεργετικες διατάξεις όσων…

Ανοιχτό ενδεχόμενο νέας παράτασης του «νόμου Παρασκευόπουλου» για την αποσυμφόρηση των φυλακών, που λήγει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, άφησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, τονίζοντας ωστόσο ότι θα εξεταστεί η περαιτέρω αυστηροποίησή του.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γεώργιου Καρρά, υπογράμμισε ότι θα εξεταστεί τόσο η παράταση του νόμου όσο και η εξαίρεση από τις ευεργετικές διατάξεις όσων έχουν διαπράξει το αδίκημα της παραβίασης ιδιωτικής κατοικίας, καταστημάτων κ.ά., όπως στην περίπτωση του άτυχου επιχειρηματία που δολοφονήθηκε από ληστές που εισέβαλαν στην οικεία του στην Κηφισιά.

«Ο νόμος Παρασκευόπουλου είχε να κάνει με την αποσυμφόρηση φυλακών και κατάσταση που τότε ήταν εκτός ορίων. Εκείνος ο νόμος ίσχυσε το 2015-16 και άλλαξε τον Σεπτέμβριο του 2017, καθώς βάλαμε αρκετούς περιορισμούς για την εφ’ όρων απόλυση», είπε αρχικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Βάλατε το ζήτημα των περαιτέρω περιορισμών, ώστε να μην μπορουν να απολύονται όσοι έχουν διαπράξει αδίκημα με παραβίαση κατοικιών, καταστημάτων κ.ά. Το εξετάζουμε και θα το δούμε μετά τον Σεπτέμβριο, που λήγει το μέτρο. Θα εξετάσουμε αν παραταθεί ο νόμος και αν αποφασίσουμε θετικά, θα εξετάσουμε κι αυτό το ζήτημα», πρόσθεσε ο Σταύρος Κοντονής.

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου

Πέραν αυτού, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων για την απέλαση του Τούρκου πολίτη που συνελήφθη για παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια.

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και δεν ισοψηφήσει υποθέσεις. Αυτό το μήνυμα απευθύνεται τόσο στην Τουρκία όσο και στην διεθνή κοινότητα από την οποία περιμένουμε μια πιο σταθερή στάση για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, που ακόμα δεν γνωρίζουν γιατί κατηγορούνται», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι, πρόσφατα, ελληνικό δικαστήριο αποφάσισε την απέλαση δύο Τούρκων πολιτών, αναστέλλοντας ωστόσο την κράτησή τους, καθώς δήλωσαν ότι έχουν τόπο κατοικίας στην Ελλάδα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.