Διάρρηξη στη διεύθυνση εκλογών του ΥΠΕΣ: Πρόκειται για το γραφείο 304 που είναι αρμόδιο για τη διεξαγωγή των εκλογών και την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων!

 

Σημαντικά δημόσια έγγραφα είναι αποθηκευμένα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που υπάρχουν στο γραφείο που παραβιάστηκε από διαρρήκτη στη Διεύθυνση Εκλογών στο Yπουργείο Εσωτερικών, φέρεται να κατέθεσε στην Ασφάλεια ο διευθυντής Eκλογών της Kεντρικής Yπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες.

Επίσης επεσήμανε στους αστυνομικούς τους φόβους του μην έχουν αντιγραφεί ή έχουν αλλοιωθεί τα σημαντικά αυτά έγγραφα.

 

 

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο ίδιος ο διευθυντής σημειώνει ότι από τις 2 παρά 20 χθες το μεσημέρι έως τις 2 και 10 (δηλαδή διάστημα 30 λεπτών) που βρισκόταν στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου στην οδό Σταδίου και κανείς άλλος δε ήταν μέσα στο γραφείο, έγινε η διάρρηξη, όπως ενημερώθηκε από συναδέλφισσά του. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι η κλειδαριά και το πλαίσιο της πόρτας του γραφείου του ήταν σπασμένα.

 

 

Η Αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν χθες, Παρασκευή το βράδυ, όταν έγινε η σχετική καταγγελία από τον διευθυντή εκλογών του Yπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος κατέθεσε ότι έγινε διάρρηξη σε γραφείο του τρίτου ορόφου στο κτήριο επί της οδού Ευαγγελιστρίας στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για το γραφείο 304 του προϊστάμενου της διεύθυνσης που είναι αρμόδια και έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών στη χώρα και φυσικά την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων.

 

Όπως φέρεται να είπε, χθες, Παρασκευή, κατά το χρονικό διάστημα από 13:40 έως 14:10 ενώ απουσίαζε στα κεντρικά γραφεία του Υπουργείου στην οδό Σταδίου για υπηρεσιακούς λόγους και το γραφείο του στο κτήριο της οδού Ευαγγελίστριας ήταν άδειο, ενημερώθηκε από υπάλληλο της Διεύθυνσης Εκλογών ότι έχει γίνει διάρρηξη από άγνωστο άτομο που έσπασε την κλειδαριά και το πλαίσιο της πόρτας.

Από το εσωτερικό του γραφείου δεν γνώριζε αν έχει αφαιρεθεί κάτι. Στη συνέχεια, το στέλεχος του Υπουργείου τόνισε στους αστυνομικούς ότι στους υπολογιστές υπάρχουν σημαντικά δημόσια έγγραφα και ότι φοβάται μην έχουν αντιγραφεί ή αλλοιωθεί.

 

 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πρώτο σενάριο που εξετάζεται είναι εάν υπήρξε εμπλοκή προσώπου που έχει πρόσβαση στο υπουργείο. Δηλαδή εάν υπάρχει «δάκτυλος εκ των έσω». Και αυτό διότι φαίνεται ότι ο δράστης είχε πληροφόρηση και γνώση για το γεγονός ότι την ώρα εκείνη το γραφείο ήταν άδειο.

 

 

Τα σημάδια διάρρηξης στην πόρτα του γραφείου είναι εμφανή, με τους αστυνομικούς να λαμβάνουν δακτυλικά αποτυπώματα. Αστυνομικές πηγές εξηγούν, ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο ότι θα υπάρξει ταυτοποίηση. Και αυτό διότι ο δράστης μπορεί να φορούσε γάντια ή μπορεί να μην είναι σεσημασμένος και συνεπώς να μην υπάρχουν τα αποτυπώματα στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.

 

 

Σημειώνεται ότι η πόρτα ήταν παλιά και δεν πληρούσε καμία προδιαγραφή ασφαλείας. Παρότι ήταν κλειδωμένη, εκτιμάται ότι ήταν εύκολο να παραβιαστεί, ιδιαίτερα εάν επρόκειτο για κάποιον επαγγελματία που ήξερε ακόμα και πώς να προκαλέσει τον μικρότερο δυνατό θόρυβο.

 

 

Πάντως οι αστυνομικοί αναζητούν το κίνητρο της διάρρηξης ενώ το πρώτο βήμα είναι να ελέγξουν τη λίστα με τους εισερχόμενους στο κτίριο κατά τη χθεσινή ημέρα. Τονίζεται πάντως ότι ακόμα οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν εάν τελικά αφαιρέθηκε κάτι ή όχι.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.