Έβρος _ Σύλληψη τεσσάρων Τούρκων σε απαγορευμένη περιοχή (ΖΑΠ – Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως).

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγη ώρα στις αστυνομικές αρχές αλλά και στρατιωτικές δυνάμεις, αφού συνελήφθησαν 4 Τούρκοι σε απαγορευμένη περιοχή και συγκεκριμένα στην ΖΑΠ (Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως) του χωριού Σοφικό Διδυμοτείχου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε, πρόκειται για δύο Τούρκους δημοσιογράφους (κατά δήλωση τους) και δυο ακόμα συμπατριώτες τους, οι οποίοι βρίσκονται νόμιμα στην χώρα μας, αλλά κινούνταν στην απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, χωρίς να έχουν την απαραίτηση άδεια που απαιτείται για να βρεθούν στον  χώρο αυτό.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τέσσερις, διότι τους εντόπισαν να κινούνται σε απαγορευμένη περιοχή (ΖΑΠ – Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως), χωρίς να κατέχουν σχετική άδεια. Οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου όπου και κρατούνται αυτή την στιγμή και ανακρίνονται, ενώ ενημερώθηκαν και οι στρατιωτικές αρχές.

Υποστηρίζουν ότι έκαναν ρεπορτάζ για την μητέρα και τα τρία παιδιά που αγνοούνται
Οι τέσσερις Τούρκοι, δύο από τους οποίους υποιστήριξαν πως είναι δημοσιογράφοι και βρέθηκαν στον Έβρο από την Αθήνα και οι άλλοι δύο Τούρκοι πολίτες από την Θεσσαλονίκη, λένε ότι βρέθηκαν στην περιοχή για να κάνουν ρεπορτάζ σχετικά με την μητέρα και τα τρία παιδάκια της που χάθηκαν και αγνοούνται σε εκείνη περίπου την περιοχή, μεταξύ των χωριών Σοφικό και Θούριο.
Σε βάρος τους όμως θα σχηματιστεί δικογραφία και θα οδηγηθιύν αύριο στον εισαγγελέα Ορεστιάδας, με την κατηγορία ότι κινούνταν χωρίς την απαραίτηση άδεια στην ΖΑΠ (Ζώνη Ασφαλείας Προκαλύψεως).
ΠΗΓΗ: evros-news.gr/

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.