«Μπόνους» για τους δικαστικούς υπαλλήλους, που διεκπεραιώνουν γρήγορα και αποτελεσματικά τις υποθέσεις που αναλαμβάνουν.

Εικόνα αρχείου.

 

 

«Μπόνους» καλής απόδοσης σε δικαστικούς υπαλλήλους- Στόχος η επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνηΤο ύψος της συνολικής δαπάνης για την απονομή μπόνους καλής απόδοσης σε δικαστικούς υπαλλήλους, ανέρχεται στο ποσό των 11 εκατ. ευρώ

Τα συναρμόδια Υπουργεία, Οικονομικών και Δικαιοσύνης, με κοινή υπουργική απόφαση που συνυπογράφουν οι κ. Παπαθανάσης και κ. Μπούγας, θέτουν σε εφαρμογή ανταποδοτική αμοιβή για τους δικαστικούς υπαλλήλους, που διεκπεραιώνουν γρήγορα και αποτελεσματικά τις υποθέσεις που αναλαμβάνουν.

Στόχος της υπουργικής απόφασης είναι η παροχή κινήτρων στους λειτουργούς της Θεμιδος, ώστε να «ανεβάσουν» στροφές, μειώνοντας το χρόνο εκτέλεσης αποφάσεων , με απώτερο σκοπό την επιτάχυνση του δικαστικού έργου και το «φρένο» στις μεγαλες καθυστερήσεις που καταγράφονται σε όλους τους βαθμούς της δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στην θέσπιση, για πρώτη φορά, συστήματος ανταμοιβών δικαστικών υπαλλήλων στο πλαίσιο της βελτίωσης της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας στην απονομή στης δικαιοσύνης προχώρησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την από 29/12/2023 υπ’ αρίθμ. πρωτ. 56921 Κοινή Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού και του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νικολάου Παπαθανάση και Αθανασίου Πετραλιά αντιστοίχως και του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα, στόχους του συστήματος αποτελούν η μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης εργασιών και εκτέλεσης καθηκόντων που αφορούν στα Δικαστήρια, τις Εισαγγελίες και τη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων, η εξάλειψη καθυστερήσεων και η βαθμιαία καλλιέργεια αισθήματος επιβράβευσης της αποδοτικότητας μεταξύ των δικαστικών υπαλλήλων προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο συσσωρευμένος όγκος των ποικίλων καθηκόντων τους στα δικαστήρια όπου υπηρετούν.

Το ύψος της συνολικής δαπάνης το οποίο θα αντληθεί από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ανέρχεται στο ποσό των 11 εκατ. ευρώ και αφορά την καταβολή ανταμοιβών σε δικαστικούς υπαλλήλους για την απόδοση τους, κατά το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2022 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2024.

Κριτήρια για τους δυνητικούς δικαιούχους των ανταμοιβών αποτελούν το ενδιαφέρον για την ταχεία και αποτελεσματική διεκπεραίωση των εργασιών, η ικανότητα εκτέλεσης πολλαπλών καθηκόντων σχετικών με τη φύση της θέσης, η ικανότητα προσαρμογής σε νέες τεχνολογίες και νέες διαδικασίες και οι επικοινωνιακές δεξιότητες».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη.

.

Με πληροφορίες από

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.