Κρήτη _ Αθώοι οι δύο Πακιστανοί μετανάστες που είχαν κατηγορηθεί για τον βιασμό 19χρονου με νοητικά προβλήματα.

 

Η υπόθεση έφθασε στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, το οποίο έκρινε τους κατηγορούμενους αθώους λόγω αμφιβολιών.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου αθώωσε δύο Πακιστανούς μετανάστες που κατηγορούνταν για τον βιασμό 19χρονου με νοητικά προβλήματα. Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο πριν από περίπου δύο χρόνια, σε χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου.

Η καταγγελία ανέφερε ότι οι δύο μετανάστες, 23 και 24 ετών σήμερα, κακοποιούσαν σεξουαλικά το παιδί, το οποίο έχει χαμηλή νοημοσύνη, και του έδιναν λίγα ευρώ για να το ξεγελούν. Η υπόθεση έφθασε στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, το οποίο έκρινε τους κατηγορούμενους αθώους λόγω αμφιβολιών.

Όπως αναφέρεται, από την ιατροδικαστική έκθεση δεν προέκυψε κανένα αντικειμενικό εύρημα που να επιβεβαιώνει ότι το παιδί κακοποιήθηκε παρά φύσει ενώ ακόμα και μάρτυρες του κατηγορητηρίου δεν μπορούσαν να πουν με βεβαιότητα ότι πράγματι είχαν συμβεί τα όσα αναφέρονταν στην καταγγελία. Υπήρξαν κάποιες υπόνοιες και από ενδιαφέρον για το καλό του παιδιού, το οποίο ήταν ανυπεράσπιστο, απευθύνθηκαν στην Αστυνομία.

Η συνήγορος του 23χρονου, Έφη Σωμαρά, στην αγόρευση της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό σε τέτοιου είδους εγκλήματα η τοπική κοινωνία να μη σιωπά αλλά να αντιδρά και να προασπίζεται τα δικαιώματα των θυμάτων που υφίστανται οιασδήποτε μορφής κακοποίηση. Όμως από την άλλη πλευρά θα πρέπει να προασπίζονται και να εξασφαλίζονται και τα δικαιώματα κι οι ελευθερίες των κατηγορουμένων και να αποδίδεται δικαιοσύνη βάσει αντικειμενικών ευρημάτων κι αποδεικτικών στοιχείων κι όχι εξαιτίας οιασδήποτε υπόνοιας που μπορεί να έχει κάποιος σε βάρος οιουδήποτε άλλου”

cretalive.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.