Κορονοϊός _ Έκανε πάρτι για τα γενέθλια του στο γραφείο του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρης Βερβεσος;

 

Ζητήθηκε η σύγκληση του ΔΣ από τον επικεφαλής του συνδυασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΔΣΑ Δημήτρη Αναστασόπουλο

Η πειθαρχική διαδικασία αναμένεται να κινηθεί σε βάρος του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρη Βερβεσού για την συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί με αφορμή τα γενέθλια του την περασμένη Παρασκευή στα γραφεία του ΔΣΑ, χωρίς τις απαιτούμενες προφυλάξεις (μάσκες, κ.λπ.) λόγω του COVID-19.

Κορωνοπάρτι Βερβεσού: Κινείται πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του προέδρου του ΔΣΑ

Παράλληλα, ο σύμβουλος του ΔΣΑ και επικεφαλής του συνδυασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΔΣΑ Δημήτρης Αναστασόπουλος, σε σημερινή δήλωσή του επισημαίνει ότι «οι εικόνες που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες μέσα από το γραφείο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών είναι αυτονόητο ότι είναι ανεπίτρεπτες και θα κριθούν και από τα αρμόδια όργανα».

Σε περίπτωση που κινηθεί αυτεπάγγελτα η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του κ. Βερβεσού, τότε ο πειθαρχικός φάκελος θα διαβιβαστεί, όπως προβλέπεται, για να εξεταστεί στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

Ακόμη, ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρει ότι ήδη έχει ζητήσει τη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ για το θέμα αυτό και πιθανώς -σύμφωνα με πληροφορίες- να συγκληθεί μεθαύριο Τετάρτη.

Επίσης, ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρει στην δήλωσή του: «Πρόκειται ωστόσο για ατομικές συμπεριφορές που θα κριθούν κατά τις νόμιμες διαδικασίες. Και οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν αντανακλούν στο σύνολο του δικηγορικού σώματος, το οποίο υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες κρατά όρθια τη Δικαιοσύνη στη χώρα μας, με προσωπικό κόστος ο κάθε δικηγόρος, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών».

Και προσθέτει: «Οι δικηγόροι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και μάλιστα σε ένα εργασιακό περιβάλλον (δικαστήρια) όπου δεν υπήρχαν πάντα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας για την υγεία μας ούτε η κατάλληλη οργάνωση και οι υποδομές».

Σε άλλο σημείο της δήλωσης του αναφέρει ότι «ενώ η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων που αντιμετώπισε σοβαρά επαγγελματικά – οικονομικά προβλήματα, η Πολιτεία μέχρι και σήμερα δεν μας προσέφερε τη στήριξη που όφειλε».

Κλείνοντας, ο σύμβουλος του ΔΣΑ και επικεφαλής του συνδυασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΔΣΑ, υπογραμμίζει ότι «ατομικές και μεμονωμένες συμπεριφορές δεν μπορούν να δίνουν άλλοθι σε κανέναν για να βάλουν συλλήβδην κατά των δικηγόρων ή για να μην πράττουν όσα οφείλουν να πράξουν για τη στήριξη των δικηγόρων».

Δικηγορικός Σύλλογος Σπάρτης: «Ο Βερβεσός προσέβαλε βαναύσως όλους τους δικηγόρους της χώρας. Να παραιτηθεί άμεσα»

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.