Πακιστανοί _ Απήγαγαν και βασάνισαν Πακιστανό για λύτρα…

Εφιαλτικές ώρες πέρασε ένας 26χρονος Πακιστανός δεμένος χειροπόδαρα σε ένα βουκολικό παράπηγμα σε δυσπρόσιτο ορεινό σημείο της Σίφνου, όπου τον κρατούσαν φυλακισμένο τρεις ομοεθνείς του, τον βασάνιζαν και ζητούσαν λύτρα τους γονείς του στο Πακιστάν για να τον απελευθερώσουν.

Οι δράστες ηλικίας 42 και 23 χρόνων και ένας ακόμη αγνώστων στοιχείων που αναζητείται, ταξίδεψαν από τον Πειραιά στην Σίφνο, όπου έφτασαν τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, με αποκλειστικό σκοπό να απαγάγουν τον συμπατριώτη τους, πράγμα που έκαναν μέσα από την κατοικία του. Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, τον μετέφεραν στο παράπηγμα και τον χτυπούσαν, υποχρεώνοντάς τον να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους συγγενείς του από τους οποίους απαίτησαν 4.000 ευρώ για την απελευθέρωση του.

Αστυνομικοί εισέβαλαν στο παράπηγμα

Ωστόσο, εκείνοι ενημέρωσαν για την απαγωγή έναν άλλο ομοεθνή τους στο νησί, ο οποίος κατέφυγε στον αστυνομικό σταθμό Σίφνου το απόγευμα της Πέμπτης και κατήγγειλε την αρπαγή.

Απήγαγαν και βασάνισαν Πακιστανό για να εισπράξουν λύτρα

Αμέσως, κλήθηκαν ενισχύσεις από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Μήλου και ξεκίνησαν έρευνες. Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, εντοπίστηκε η αυτοσχέδια φυλακή και τέθηκε σε εφαρμογή συντονισμένη επιχείρηση. Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο παράπηγμα όπου συνέλαβαν τους δυο από τους δράστες και απελευθέρωσαν τον 26χρονο Πακιστανό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με το protothema.gr οι δυο αλλοδαποί, που βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα, είχαν πάνω τους τα κινητά με τα οποία επικοινωνούσαν με τους συγγενείς του και κατασχέθηκαν μαζί με τα πειστήρια της απαγωγής. Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου που τους απήγγειλε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα αρπαγή, εκβίαση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, πλαστογραφία και παράνομη διαμονή.

dikastiko

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.