Από την έδρα στο γιαπί _ Η ιστορία του καθηγητή που ο Ερντογάν ξήλωσε από τη θέση του.

Ο Ορχάν Καγιά ένας ακαδημαϊκός που εκδιώχθηκε από τη θέση που κατείχε σε τουρκικό
ανεπιστήμιο από την κυβέρνηση επειδή έβαλε την υπογραφή του σε μια διακήρυξη ειρήνης στις αρχές του 2016 κερδίζει πλέον το ψωμί του ως οικοδόμος σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τ24
Ο Ορχάν Καγιά στην οικοδομή όπου εργάζεται μετά την απόλυσή του από το Πανεπιστήμιο – Πηγή: via twitter (@oorha_kaya).
Ο Καγιά, δίδασκε στο Πανεπιστήμιο Abant Izzet Baysal στην περιοχό Μπολού, και απολύθηκε με κυβερνητικό διάταγμα μαζί με άλλους 18 συναδέλφους του επειδή υπέγραψε μια διακήρυξη που καλούσε την κυβέρνηση του Ερντογάν να σταματήσει τις επιχειρήσεις κατά των Κούρδων στη νοτιοανατολική Τουρκία, να αποκαταστήσει την ειρήνη στο Έθνος και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Κούρδους και να βρει μια ειρηνική λύση στο ζήτημα. Συνολικά 1.128 πανεπιστημιακοί υπέγραψαν τη συγκεκριμένη διακήρυξη, που προκάλεσε μεγάλη κριτική κατά της κυβέρνησης.
Ο Καγιά ανήρτησε ορισμένες φωτογραφίες από την καθημερινότητά του στην οικοδομή με το εξής μήνυμα: «Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αντιστεκόμαστε, να ελπίζουμε, να δημιουργούμε και να προσπαθούμε».
Την εποχή που αποχωρούσε από το Πανεπιστήμιο είπε πως ξεκίνησε έρευνα εναντίον του και ότι και τις τρεις φορές που εκλήθη από τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν δήλωσε μετάνοια και θα έκανε ξανά το ίδιο.

Πηγή: TurkishMinute/hellasjournal.com/

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.