Secret Service _ Η MIT «αλωνίζει» εκτός Τουρκίας.

 

Για άλλη μια φορά η τουρκική ΜΙΤ έστειλε μήνυμα σε όσους καταζητούνται, (όπως οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα) και έχουν διαφύγει εκτός Τουρκίας, να μην αισθάνονται καθόλου… ασφαλείς καθώς η τουρκική υπηρεσία είναι σε θέση να τους εντοπίσει να τους «πακετάρει» και να τους απαγάγει μεταφέροντας τους στην Τουρκία.

Τελευταία επιχείρηση απαγωγής είναι του καταζητούμενου Τούρκου τρομοκράτη, Yusuf Nazik, που οι πράκτορες της ΜΙΤ είχαν εντοπίσει στην συριακή πόλη της Λαττάκειας και αφού τον συνέλαβαν, τον πακετάρισαν και τον μετέφεραν στην Τουρκία. Ο Yusuf Nazik καταζητούνταν για την βομβιστική επίθεση στο Reyhanlı το 2013.Η επιχείρηση αυτή σήμερα διαφημίζεται από τα τουρκικά ΜΜΕ σαν παράδειγμα και για… άλλες που θα ακολουθήσουν.

Η επιχείρηση έρχεται σαν συνέχεια της σύλληψης και επιστροφής στην Τουρκία δύο φερόμενων ως γκιουλενιστών που πραγματοποίησαν οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας στις αρχές και μέσα καλοκαιριού, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της χώρας. Η MIT πραγματοποίησε τις επιχειρήσεις σε Αζερμπαϊτζάν και Ουκρανία.

Όπως μεταδίδει το Anadolu η MIT συνέλαβε δύο Τούρκους που φέρονται να είναι μέλη της οργάνωσης FETO του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Πρόκειται για τον Ίζα Οζντεμίρ, φοιτητή στο πανεπιστήμιο του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος φέρεται να ήταν υπέθυνος για τα οικονομικά της οργάνωσης που ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ανακηρύξει ως τρομοκρατική.

Αποτέλεσμα εικόνας για τουρκική ΜΙΤ

Ο δεύτερος συλληφθείς είναι ο Σαλίχ Ζεκί Γιγκίτ, τον οποίο η MIT εντόπισε στην Ουκρανία και τον κατηγορεί πως είναι ιμάμης της οργάνωσης στην επαρχία Μερσίν. Θεωρείται ότι συμμετείχε σε μεταφορές χρημάτων, ενώ διέφυγε στο εξωτερικό μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο Τούρκοι πράκτορες συνέλλαβαν και μετέφεραν στην Τουρκία έξι φερόμενα ως μέλη της FETO έπειτα από επιχειρήσεις στο Κόσοβο.

Παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν είναι, πλέον, πανίσχυρος στο εσωτερικό της χώρας του, δεν φαίνεται να σταματά το κυνήγι όσων χαρακτηρίζει «εχθρούς» του και ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι ο νούμερο ένα στόχος.

Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος είχε πει τον Απρίλιο ότι η κυβέρνησή του έχει πάρει πίσω στην Τουρκία περίπου 80 μέλη της FETO.

Η ικανότητα της εν λόγο υπηρεσίας από ότι φαίνεται είναι δεδομένη και μας φέρνει μνήμες από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν για την χώρα μας με τα γεγονότα που αφορούν την απαγωγή και σύλληψη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν ηγέτη των Κούρδων.

efsyn.gr/nikosxeiladakis.gr/uniformnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.