Εικόνα αρχείου.
Η χρηματοδότηση για τα 30.000 νέα drones προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Λετονία και τη Σουηδία.
Η Βρετανία ανακοίνωσε επίσης ότι έξι χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Πορτογαλία και η Δανία, έκαναν νέες εισφορές στο Διεθνές Ταμείο για την Ουκρανία (IFU), συνολικού ύψους 190 εκατομμυρίων λιρών (227 εκατ. ευρώ).
Το Ταμείο αυτό διαθέτει πλέον αποθέματα 1,55 δισεκ. ευρώ, τα οποία προορίζονται να καλύψουν τις εξοπλιστικές ανάγκες του Κιέβου.
Ο συνασπισμός για τους δρόνους, που θα οργανώσει την παραγωγή αυτών των μη επανδρωμένων αεροσκάφων «σε μεγάλη κλίμακα και σε προσιτές τιμές», αποτελείται από τη Βρετανία, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Λετονία και τη Σουηδία. Σύμφωνα με το Λονδίνο, οι δρόνοι αυτοί θα είναι υπερσύγχρονοι και θα μπορούν να παρακάμπτουν τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα «για να στοχεύουν εχθρικές θέσεις και τεθωρακισμένα άρματα». Οι πιλότοι τους, εφοδιασμένοι με κράνη εικονικής πραγματικότητας, θα βλέπουν απευθείας πλάνα των περιοχών όπου θα πετούν αυτά τα αεροσκάφη, σαν να βρίσκονταν και οι ίδιοι επάνω σε αυτά.
Η κυβέρνηση των Εργατικών του Κιρ Στάρμερ έχει δεσμευτεί να χορηγεί 3 δισεκ. λίρες (3,6 δισεκ. ευρώ) σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία σε ετήσια βάση, μέχρι το 2030-31.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.Τα δημοσιευμένα κείμενα απηχούν αποκλειστικά τις θέσεις των πηγών από όπου αντλούνται.
Πληροφορίες από