“Το Chinook που έπεσε στο Άγιο Όρος το 2004 είχε “τουρκική ταυτότητα”.

 Το ρεπορτάζ αυτό καλύπτει μόνον ένα από τα δέκα κύρια σημεία που αφορούν την πτώση του ΣΙΝΟΥΚ στο Άγιο Όρος με την ελπίδα ότι δεν θα  απαιτηθούν τα λοιπά εννέα και τούτο διότι θα δημιουργήσουν  μείζονα εθνική βλάβη, καθ’ όσον ο κρατικός μηχανισμός 2004, ενδεχομένως για να συγκαλύψει τις ευθύνες του ταυτίζεται με τις θέσεις των Τούρκων που αλωνίζουν στο Αιγαίο.


 

Από αυτό συνεπάγεται ότι η σημερινή κυβέρνηση, το ΥΕΘΑ και η ΥΠΑ, που με το νέο Διοικητή κ Γ Δριτσάκο αναβαθμίστηκε, δεν φέρουν καμία ευθύνη.

Aπό τις πρόσφατες πυρκαγιές αποδεικνύεται ότι έλαβαν όλα τα κατάλληλα μέτρα για να μην καεί κανένας συνάνθρωπος μας που δηλώνει ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και κυρίως του πρωθυπουργού Κ Μητσοτάκη που έδειξε την ευαισθησία του ακόμα και για τα θύματα της MARFIN για τα οποία δεν ήταν υπεύθυνη η κυβέρνηση του.

Το «Μ» αποκαλύπτει ότι το ΣΙΝΟΥΚ έφερε τουρκικό κωδικό αναγνώρισης- τουρκική ταυτότητα, όπως αυτή των πολιτών, στο Σύστημα Αναγνώρισης Φίλου ή Εχθρού ( IFF-Identification Friend or Foe),καθ’ όλη τη διαδρομή της πτήσης του και αναγνωριζότανε από το ραντάρ της ΥΠΑ και της ΠΑ ως τουρκικό αεροπορικό μέσο.

Αυτό αποδεικνύεται από την Έκθεση Διερεύνησης της ΥΠΑ στις 4 Οκτωβρίου 2004 την οποία υπογράφει ο καθ’ ύλην αρμόδιος Διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Αθηνών ( ΚΕΠΑΘ) Δ Χαλίκος και τα ακριβές αντίγραφο του πρωτοτύπου ο Φιλ.Κουτσούλης στις 5-10-2004.Στη σελίδα 5 παρ. Β με τίτλο «Διεξαγωγή πτήσης» η ΥΠΑ αναγράφει « ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΙΧΕ ΚΩΔΙΚΑ IFF 0001 Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΩΔΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΧΩΡΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ICAO ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΊΑ»

Μετά την απογείωση του ΣΙΝΟΥΚ από την Πάχη Μεγάρων για τον Καρέα και αφού είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης στην ΥΠΑ έδωσε ασύρματη αναφορά στην ΥΠΑ και στο ραντάρ της Πάρνηθας της ΠΑ ότι είναι το Σινούκ που μεταβαίνει στον Καρέα για να μεταφέρει τον Πατριάρχη στο Άγιο Όρος.

Το Σινούκ μετά την απογείωση του από τον Καρέα για το Άγιο Όρος και πάλι μέσω ασυρμάτου ενημέρωσε την ΥΠΑ και το ραντάρ της ΠΑ καθ’ όλη τη διαδρομή μέχρι την πτώση του, ότι είναι το ΣΙΝΟΥΚ που μεταφέρει τον Πατριάρχη στο Άγιο Όρος.

Όμως σύμφωνα με τα θεσμικά κείμενα ΜΟΝΟ το Σχέδιο Πτήσης του ΣΙΝΟΥΚ και οι ασύρματες αναφορές του σε ΥΠΑ και ραντάρ ΠΑ ΔΕΝ αποτελούν στοιχεία αναγνώρισης του ΣΙΝΟΥΚ.

Απαιτείται ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και ο κωδικός IFF, δηλαδή η ταυτότητα του ( όπως είναι η ταυτότητα πολιτών) , διαφορετικά το ΣΙΝΟΥΚ αναγνωρίζεται ως ύποπτο, που μπορεί να είναι τρομοκρατικό η να βρίσκεται υπό απειλή ή σε κίνδυνο, με αποτέλεσμα ΥΠΑ και ΠΑ να εφαρμόζουν θεσμικές διαδικασίες.

Είναι ακριβώς το ίδιο να πάει ένας σε μια τράπεζα με το βιβλιάριο καταθέσεων Τράπεζας Νίκος Σκούρας ( σχέδιο πτήσης του ΣΙΝΟΥΚ) για να κάνει ανάληψη 10.000Ε και να πει στον ταμία της Τράπεζας ότι είναι ο  Νίκος Σκούρας ( ασύρματη αναφορά του ΣΙΝΟΥΚ στην ΥΠΑ και στα ραντάρ της ΠΑ ότι είναι το ΣΙΝΟΥΚ που μεταφέρει τον Πατριάρχη).

Ο ταμίας βέβαια δεν θα του δώσει το ποσό που ζητάει, αλλά για να τον αναγνωρίσει ότι είναι ο Νίκος Σκούρας θα του ζητήσει και την αστυνομική του ταυτότητα ( που είναι ο κωδικός IFF του ΣΙΝΟΥΚ).

Όμως η αστυνομική ταυτότητα δεν αναγράφει Νίκος Σκούρας αλλά Χάρος Νύχτας ( δηλαδή τουρκικός κωδικός IFF  κι όχι ο προβλεπόμενος που αναγνωρίζει και πιστοποιεί ότι πράγματι αυτό είναι το ΣΙΝΟΥΚ που μεταφέρει τον Πατριάρχη), με αποτέλεσμα ο ταμίας να καλέσει αμέσως την αστυνομία να τον συλλάβει.

Το ίδιο προβλέπουν και τα θεσμικά κείμενα ΥΠΑ και του Συστήματος Αεράμυνας ( ΣΑΕ) της ΠΑ.

Όφειλαν να ζητήσουν από το ΣΙΝΟΥΚ μέσω ασυρμάτου να θέσει τον σωστό κωδικό αναγνώρισης στο IFF και στην περίπτωση μη συμμόρφωσης να το αναγκάσουν με μαχητικά αεροσκάφη ή ελικόπτερα σε βίαιη  αναγκαστική προσγείωση διότι το πλήρωμα του ΣΙΝΟΥΚ μπορεί να βρισκότανε υπο απειλή ή όφειλαν επειδή είχε τουρκικό κωδικό αναγνώρισης στο IFF για λόγους εθνικής ασφαλείας να το αναγκάσουν σε άμεση προσγείωση.

Με την εφαρμογή των διαδικασιών των θεσμικών κειμένων ΘΑ ΔΙΕΚΟΠΤΕΤΟ Η ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΝΟYK και δεν θα έπεφτε, γεγονός που αποτελεί ΑΙΤΙΩΔΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ της πτώσης του ΣΙΝΟΥΚ. Ωστόσο ΥΠΑ και ΠΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ  εφάρμοσαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες που θα έσωζαν τους επιβαίνοντας στο ΣΙΝΟΥΚ , αλλά επιπλέον προφανώς για συγκάλυψη ευθυνών απέκρυψαν από τη Δικαιοσύνη ότι το ΣΙΝΟΥΚ είχε τουρκικό κωδικό IFF και κατ’ ελάχιστον το ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑΝ ΩΣ ΥΠΟΠΤΟ και όφειλαν αμέσως να διακόψουν την πτήση του με αποτέλεσμα να υπάρχει Δικαστική Πλάνη.

Επιπλέον στην Έκθεση Διερεύνησης της Επιτροπής που ορίστηκε από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης ΟΥΔΕΝ αναγράφεται για τον τουρκικό- λανθασμένο κωδικό IFF του ΣΙΝΟΥΚ, που οδηγεί σε προχειρότητα ή σε συγκάλυψη υποβαθμίζοντας την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Επειδή το ρεπορτάζ αφορά και τον κ Εισαγγελέα του Α.Π. επισημαίνεται ότι εάν οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης βασίζονται σε στοιχεία που αποκρύπτονται ή είναι ελλιπή είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα, πρόκειται περί Δικαστικής Πλάνης σε βάρος της αξίας της ανθρώπινης ζωής…

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Του Αθανασίου Θ. Αποστόλου

https://www.militaire.gr

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.