Τουρκικό ναυτικό : Σε υπηρεσία νέο πλοίο συλλογής πληροφοριών _ Για το project ναυπηγούνται 13 σκάφη αυτού του τύπου.



Τουρκια : Σε υπηρεσία νέο πλοίο συλλογής πληροφοριών.



Το χτίσιμο του πλοίου πληροφοριών TCG UFU, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016, με κύριο ανάδοχο του έργου την STM.

Η Aselsan είναι υπεύθυνη για την προμήθεια συστημάτων συλλογής πληροφοριών, ηλεκτρονικού πολέμου, ραντάρ και του συστήματος διοίκησης και ελέγχου.

Το νέο πλοίο πληροφοριών έχει ικανότητα να μείνει συνέχεια στη θάλασσα επί 54 ημέρες και βασίζεται στο μοντέλο φρεγάτας MILGEM, ένα φιλόδοξο τουρκικό project, στο οποίο ναυπηγούνται 13 σκάφη αυτού του τύπου. Το πλοίο έχει μήκος περίπου εκατό μέτρα και ζυγίζει 2.400 τόνους.

Το πλοίο περιλαμβάνει εξέδρα προσγείωσης ελικοπτέρου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε σε ομιλία του για την έναρξη λειτουργίας του πλοίου ότι έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη συλλογή πληροφοριών, με έμφαση στη συλλογή ηλεκτρονικών σημάτων (SIGINT), σε απομακρυσμένες αρένες.

Το πλοίο παίζει σημαντικό ρόλο, είπε, στην ικανότητα της Τουρκίας να εφαρμόσει τη θαλάσσια και οικονομική στρατηγική της.

Το νέο πλοίο πληροφοριών θα επιτρέψει στο τουρκικό ναυτικό και στις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας να συγκεντρώσουν πληροφορίες από πολύ μεγάλες αποστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ναυτικής εικόνας, δυνατοτήτων συναγερμού και δυνατοτήτων για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων πληροφοριών και καταδρομών σε όλους τους τομείς των επιχειρήσεων της Τουρκίας.

Το τουρκικό ναυτικό είναι πολύ ενεργό όχι μόνο στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο, αλλά πραγματοποιεί επιχειρησιακές δραστηριότητες στην Ερυθρά Θάλασσα, στο Κέρας της Αφρικής, στον Περσικό Κόλπο και στον Ινδικό Ωκεανό.

Το τουρκικό ναυτικό έχει αναζωογονηθεί και δημιουργεί μια δομή δύναμης μεγάλης κλίμακας για περίπου μια δεκαετία, ως μέρος της εφαρμογής της τουρκικής στρατηγικής – του «Δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας»,

στο οποίο η Τουρκία προσπαθεί να οικοδομήσει την ισχύ της ως περιφερειακή δύναμη και να επιτύχει οικονομική και ενεργειακή ανεξαρτησία, ιδίως κατά τον έλεγχο της παραγωγής φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, σημειώνει η Ισραηλινή Άμυνα.

israeldefense.co.il

Εικόνες αρχείου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.