Παιχνίδια “με το Αιγαίο” των Τούρκων _ Έβγαλαν αποβατικά στο Αιγαίο..για άσκηση.

 

Αποβατική άσκηση πραγματοποιεί το τουρκικό πολεμικό ναυτικό τις τελευταίες 3 ημέρες στο Αιγαίο.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που έχει εκδώσει το γενικό επιτελείο ναυτικού της Τουρκίας η Διοίκηση Αμφίβιων Επιχειρήσεων πραγματοποιεί εκπαιδευτική άσκηση.

Σε αυτή, σύμφωνα με το news.gr, συμμετέχουν 17 πλοία, τρία ελικόπτερα, δύο περιπολικά σκάφη ανοιχτής θαλάσσης, πεζοναύτες και βατραχάνθρωποι. Από αέρος έχουν διατεθεί τρία αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας και δύο ελικόπτερα του στρατού Ξηράς.

Η άσκηση ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή και σύμφωνα με ελληνικές στρατιωτικές πηγές οι Τούρκοι κινήθηκαν όλες αυτές τις ημέρες κοντά στις ακτές τους.

Πάντως η αντίδραση του ελληνικού Πολεμικού ναυτικού ήταν άμεση: Σε επιφυλακή τέθηκαν οι συστοιχίες επακτίου αμύνης των πυραυλικών συστημάτων ΜΜ-40 EXOCET καθώς και οι Λόχοι βαρέων όπλων των μονάδων Εθνοφυλακής του Αιγαίου εξοπλισμένοι με αντιαρματικά/αντιαποβατικά KORNET-E προκειμένου να στείλουν μήνυμα ετοιμότητας στην Αγκυρα, όπως επισημαίνει το pronews.gr.

Το τουρκικό επιτελείο έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις δραστηριότητες της αποβατικής δύναμης. Σε πολλές από αυτές φιγουράρει το νεώτερο απόκτημα, το αποβατικό κλάσης Μπαϊρακτάρ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.