Νέα παγκόσμια τάξη στην Ευρασία; Ο κόσμος μας αλλάζει; Συμφωνία “μαμούθ” Κίνας – Ιράν.

Πολύ άσχημη εξέλιξη για ΗΠΑ-Ισραήλ: Όρους σοκ περιλαμβάνει η συμφωνία Ιράν-Κίνας – Τερμάτισαν τις αμερικανικές κυρώσεις – Απόβαση Κινέζων στρατιωτών!

 Έληξε οριστικά το θέμα των αμερικανικών κυρώσεων – Κινεζική αποικία το Ιράν 

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Ως το “καρφί στο φέρετρο της Αμερικανικής ηγεμονίας στην Δυτική Ασία” χαρακτηρίζετε η 25ετή στρατηγική συμφωνία Ιράν-Κίνας όπως αποκάλυψε χτες πρώτο στην Ελλάδα το WarNews247.

Δεν θέλουμε να είμαστε μάντεις κακών, αλλά η συμφωνία αυτή, το Ιράν και ο άξονας Κίνας-Ρωσία δεν αναχαιτίζεται πλέον με ειρηνικά μέσα και απλές οικονομικές κυρώσεις που ακόμη και αυτές σε λίγο θα είναι τελείως άχρηστες.

Μιλάμε πλέον για μεγάλο ναυάγιο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής που ξεκίνησε επί Ομπάμα και αφορούσε το Ιράν.

“Νέα παγκόσμια τάξη στην Ευρασία”

Μια συμφωνία που έχει πολλά κρυφά και φανερά στοιχεία για το 1/4 του αιώνα, δηλαδή 25 χρόνια.

Εχει οικονομική και στρατιωτική διάσταση αλλά το σημαντικότερο όμως είναι πως αλλάζει την Ευρασία και δημιουργεί τεράστια προβλήματα τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για το Ισραήλ.

Το αμερικανικό χαρτί των κυρώσεων πήγε περίπατο. Τελείωσε οριστικά και η απομόνωση του Ιράν έληξε.

“Πρόκειται για την έναρξη μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης και τον σεβασμό προς την Ανατολή”. “Για πολύ καιρό ποντάραμε στην Δύση αλλά αυτό δεν έφερε αποτελέσματα. Πλέον αλλάξαμε πολιτική και κοιτάμε στην Ανατολή” αποκάλυψε ο Ιρανός οικονομικός αναλυτής, Ali Shariati.

Συμφωνία σοκ για ΗΠΑ-Iσραήλ – Τί περιλαμβάνει

Επί της ουσίας χτες το Ιράν μετατράπηκε σε μια τεράστια κινεζική αποικία. Μπορεί τυπικά οι Ιρανοί να αναφέρουν πως η ιστορική συμφωνία αφορά διμερές εμπόριο ύψους 600 δισ. δολαρίων και στρατηγική στρατιωτική συνεργασία, όμως η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

 1. Η Κίνα συνδέθηκε ενεργειακά με το Ιράν με εξαγωγές πετρελαίου που φτάνουν τα 800.000 βαρέλια ημερησίως, περίπου το 1/3 των ενεργειακών αναγκών.
 2. Ενεργειακή ασφάλεια της Κίνας
 3. Η Κίνα αποκτά δικαιώματα επί των ιρανικών πόρων
 4. Αχρηστεύονται οι αμερικανικές κυρώσεις προς το Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα. Το WarNews247 θα προχωρήσει σε νέα ενημέρωση μόνο για το συγκεκριμένο θέμα καθώς το πρόβλημα που ανακύπτει για ΗΠΑ και Ισραήλ είναι τεράστιο. Και γίνεται ακόμη πιο σοβαρό καθώς:
 5. Η Κίνα θα αναπτύξει σε πρώτη φάση 5.000 Κινέζους στρατιώτες στο έδαφος του Ιράν
 6. Το Πεκίνο αποκτά σχεδόν το σύνολο της ιρανικής βιομηχανικής υποδομής.
 7. Η εξέλιξη αυτή μαζί με μια άλλη συμφωνία που βρίσκεται καθοδόν στο παρασκήνιο και θα την αποκαλύψει το WarNews247 θα επιφέρει καίριο πλήγμα στο πετροδολάριο
 8. To Iράν θα μπορεί να μετατρέψει τον “Δρόμο του Μεταξιού” σε “Άξονα Αντίστασης” με οικονομικό πρόσημο που θα επεκτείνεται από Ιράν προς Ιράκ, Συρία και Λίβανο εναντίον των ΗΠΑ.
 9. Να δούμε λίγο και το μοτίβο δράσης: Ο ΥΠΕΞ της Κίνας συμφώνησε πρώτα με τον Ρώσο ομόλογο του Σ. Λαβρόφ, έπειτα πήγε στην Τουρκία και μετά στο Ιράν για να κλείσει την συμφωνία. Σε εξέλιξη όπως αποκαλύψαμε βρίσκεται και η σύναψη τεράστιας στρατηγικής συμφωνίας Κίνας-Τουρκίας.
 10. Η Κίνα θα κάνει χρήση των λιμανιών του Ιράν στον Κόλπο, στην είσοδο των Στενών του Ορμούζ δίπλα στη βάση που ναυλοχεί ο 5ος Αμερικανικός Στόλος.
 11. Παραγωγή κινεζικού στρατιωτικού υλικού για το Ιράν
 12.  Τεράστια διείσδυση της Κίνας στην Μέση Ανατολή

Δεν αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες της συμφωνίας το Ιράν

Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της κατάστασης, είναι και το γεγονός πως ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες και όρους της συμφωνίας.

Έβγαλε μόνο ένα non paper με το οποίο λέει τι ΔΕΝ περιλαμβάνει η συμφωνία σε μια προσπάθεια άμυνας απέναντι σε δημόσια κριτική για το ξεπούλημα στο Πεκίνο.

Το ίδιο έχει πράξει και το Πεκίνο. Πηγές του Ιράν που προσπάθησαν να συγκεκριμενοποιήσουν την συμφωνία ανέφεραν πως θα υπάρξουν κινεζικές επενδύσεις σε:

 1. τραπεζικό τομέα
 2. Επικοινωνίες
 3. Λιμάνια
 4. Σιδηρόδρομους
 5. Σύστημα Υγείας
 6. Τεχνολογία και Πληροφορίες

“Η Κίνα είναι φίλος για δύσκολες ώρες” είπε ο ΥΠΕΞ του Ιράν, Ζαρίφ, μόλις υπέγραψε την συμφωνία.

Μια συμφωνία που όπως αποκάλυψαν ιρανικές πηγές είχε προταθεί από το 2016 από τον ίδιο τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping, και από τότε πέρασαν 5 έτη συζητήσεων και οριστικοποίησης του οδικού χάρτη της συμφωνίας.

Οι Ιρανοί πάντως παρομοιάζουν την συμφωνία, με την συμφωνία του 1828 που παρέδωσε μεγάλα τμήματα του Ιράν στην τσαρική Ρωσία. Με λίγα λόγια την θεωρούν “αποικιακή”.

 

5.000 Κινέζοι στρατιώτες στο Ιράν

5.000 Κινέζοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν στο έδαφος του Ιράν για να προστατεύουν επενδύσεις αξίας 280 δισ. δολαρίων στους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του πετροχημικού τομέα.

H συμφωνία έχει πολλά κοινά σημεία με την συμφωνία Κίνας-Πακιστάν για τον “Οικονομικό Διάδρομο”. Το Πεκίνο και εκεί έχει επενδύσει τεράστια ποσά στον ενεργειακό, μεταφορικό και άλλους τομείς της πακιστανικής οικονομίας υπό το πρότζεκτ του “Δρόμου του Μεταξιού”.

Η Κίνα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το χαμηλό κόστος εργασίας στο Ιράν για να κατασκευάσει εργοστάσια μεγάλων κινεζικών εταιρειών ενώ το Πεκίνο θα μπορεί να θέσει βέτο σε νέα ενεργειακά σχέδια του Ιράν!

Γι αυτό το λόγο θα αναπτυχθούν κινεζικές δυνάμεις . Πρέπει να προστατευτούν οι κινεζικές εγκαταστάσεις.

 

 

 

 

 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.