Η Τουρκία σταματά τη ροή των υδάτων του Ευφράτη προκαλώντας έλλειψη νερού στους Κούρδους Συρία, και Ιράκ.

Οι τακτικές της Τουρκίας παραμένουν ίδιες και σκληρές κατά όσων δεν υποτάσσονται.

Μετά τους βομβαρδισμούς εντός του Ιράκ κατά Κουρδικών θέσεων, η Τουρκία περικόπτει την ροή των υδάτων του ποταμού Ευφράτη προκαλώντας ξηρασία στις Κουρδικές περιοχές.

Η συμφωνία του 1987 μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, προβλέπει ότι το μερίδιο της Συρίας σε νερό από τον ποταμό Ευφράτη ανέρχεται στα 500 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο. Όμως τις τελευταίες ημέρες η ροή έχει περιοριστεί στα 200 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο.

Η Τουρκία κατακρατά τα νερά του Ευφράτη στα φράγματα που έχει δημιουργήσει και οδηγεί στην καταστροφή τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς στις Κουρδικές περιοχές της Συρίας.

Η στάθμη του ποταμού έχει μειωθεί κατά 5 μέτρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει λειψυδρία, καθώς στέρεψαν και οι πηγές ύδρευσης.

 

Λόγω της χαμηλής στάθμης του Ευφράτη, αδυνατούν να λειτουργήσουν τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της Συρίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύωρες διακοπές ρεύματος, ενώ σε κάποιες περιοχές υπάρχει ρεύμα μόνο για 2 ώρες καθημερινά.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η έλλειψη νερού οφείλεται και στην παρατεταμένη ξηρασία η οποία πλήττει την περιοχή.

Οι βροχές ήταν ελάχιστες τους προηγούμενους μήνες.

Το φυσικό φαινόμενο της ξηρασίας δεν ανατρέπει τις υποχρεώσεις της Τουρκίας και δεν αναιρεί το γεγονός της εργαλειοποίησης των υδάτων του ποταμού Ευφράτη για την εξόντωση των Κούρδων και των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας που έχουν ανακαταλάβει περιοχές που η Τουρκία ήθελε να θέσει υπό τον έλεγχό της.

Στην περίπτωση αυτή, οι λαλίστατες ΜΚΟ δεν έχουν προβεί σε καμία δράση για να ανακουφίσουν τους κατοίκους της Συρίας από τη λειψυδρία που δημιουργεί η απάνθρωπη δράση της Τουρκίας

Με πληροφορίες από το SOHR και Rudaw

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή CosmoStatus

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.