Η Τουρκία κοινοποιεί χάρτες με αλλαγές στο Αιγαίο – Ανακήρυξη ΑΟΖ & επ’ αόριστον NAVTEX.

.

Εικόνα αρχείου.

Σοβαρή εξέλιξη: Η Τουρκία κοινοποιεί χάρτες με αλλαγές συνόρων – Ανακήρυξη ΑΟΖ & επ’ αόριστον NAVTEX σε “γεωγραφικούς σχηματισμούς”

Πολύ σοβαρή εξέλιξη έχουμε στα ελληνοτουρκικά καθώς οι Τούρκοι δημοσίευσαν έναν  “οδικό χάρτη” υφαρπαγής των ελληνικών νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία θα δημοσιοποίησει στον ΟΗΕ χάρτες με νέα σύνορα μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας που θα περιλαμβάνουν τμήματα του Αιγαίου ως τουρκικά ενώ θα κηρύξει μονομερώς ΑΟΖ σε Αιγαίο-Αν. Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ τα βήματα είναι τα εξής:

Πρώτο Στάδιο, η Τουρκία θα προετοιμάσει και θα επικυρώσει τον νόμο για τη Θαλάσσια Δικαιοδοσία το συντομότερο δυνατό και θα τον ανακοινώσει στους αποδέκτες του.

Στο νόμο που θα εγκριθεί θα η Τουρκία θα ορίσει τις έννοιες Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ειδική Αλιευτική Ζώνη, Όμορη Ζώνη, που περιλαμβάνονται στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά δεν περιλαμβάνονται στον Κανονισμό των Χωρικών Υδάτων.

Στη συνέχεια θα ορίσει συγκεκριμένα τις συντεταγμένες της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στην ανατολική Μεσόγειο.

Έπειτα θα ανακοινωθούν επίσημα στον ΟΗΕ οι συντεταγμένες της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε δεύτερο στάδιο, η Τουρκία θα χαρτογραφήσει νέους ναυτικούς χάρτες που θα περιλαμβάνουν γεωγραφικούς σχηματισμούς του Αιγαίου. Οι γεωγραφικοί αυτοί σχηματισμοί θα εμφανίζονται να ανήκουν στην Τουρκία, να είναι τμήμα της Τουρκίας καθώς δεν έχουν μεταβιβαστεί σε καμία χώρα με συμφωνία. Τέλος οι νέοι χάρτες και οι αλλαγές στο status quo θα κοινοποιηθούν στα Ηνωμένα Έθνη.

Οι εν λόγω γεωγραφικοί σχηματισμοί θα τεθούν υπό τη δικαιοδοσία τουρκικών πολιτικών διοικήσεων που βρίσκονται κοντά στην ακτή.

Σε τρίτο στάδιο, η Τουρκία θα ανακοινώσει μια επ’ αόριστον NAVTEX , που θα καλύπτει τα κυριαρχικά δικαιώματα των γεωγραφικών σχηματισμών, που ανήκουν στην Τουρκία. Εδώ να σημειώσουμε ότι αυτό αποτελεί προάγγελο ενός ναυτικού αποκλεισμού.

Αυτά αποκάλυψε πριν λίγο ο ηγέτης του Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ) και συνέταιρος του Ρ.Τ.Ερντογάν, Ν.Μπαχτσελί.

Ο Μπαχτσελί που λειτουργεί ως “λαγός” του Ερντογάν, είπε ότι η Τουρκία πρέπει να κηρύξει επισήμως την ΑΟΖ της και να θέσει υπό την κυριαρχία της -με αυτόν τον τρόπο- τα νησιά και βραχονησίδες που ‘ανήκουν’ -κατά την τουρκική άποψη- στην Τουρκία.

Ν.Μπαχτσελί: “Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο”

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η Τουρκία έχει φτάσει σε ένα στάδιο απόφασης.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Είτε θα ζήσουμε ως ένα αξιότιμο και ειρηνικό ανεξάρτητο έθνος,

Ή θα πέσουμε στην παγίδα του διχασμού υποκύπτοντας στα παγκόσμια παιχνίδια.

Εδώ, επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά:

 

Δεν έχουμε γη να δώσουμε.

Δεν υπάρχει επαρχία να εγκαταλειφθεί.

Δεν έχουμε όρια να χαράξουμε.

Δεν έχουμε κράτος να χωρίσουμε.

Πατρίδα δεν έχουμε να μοιραστούμε.

Δεν έχουμε ανθρώπους να τους παρατήσουμε.

Δεν έχουμε σημαία να κατεβάσουμε.

Δεν ψάχνουμε μέλλον σε άλλη γεωγραφία.

Γιατί είμαστε μια μεγάλη οικογένεια.

Γιατί είμαστε το τουρκικό έθνος», κατέληξε ο ηγέτης των Εθνικιστών στην Τουρκία.

“Στείλαμε ιστορικό μήνυμα στην Ελλάδα με την Efes 2022”

«Το πιο δραστικό μήνυμα προς την Ελλάδα δόθηκε με τη στρατιωτική άσκηση Έφεσος 2022, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, με τη συμμετοχή 37 χωρών.

Με αυτή την άσκηση, φάνηκε ξανά ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας είναι ένας ατσάλινος καρπός, μια καρδιά που χτυπά με πίστη, ένας πόλος υπερηφάνειας που ξεχειλίζει από ηρωισμό και θαμπώνει τα μάτια.

Προειδοποιώ όσους βλέπουν την Τουρκία με έχθρα, μην κάνουν λάθη στους υπολογισμούς τους. Το φυλάκιο της πατρίδας είναι το ‘αν πεθάνουμε θα γίνουμε ήρωες, αν τραυματιστούμε θα γίνουμε βετεράνοι’.

Η ιστορική ομιλία του προέδρου μας έχει μείνει χαραγμένη στην εθνική μνήμη ως μία ομιλία που εξηγεί τη σωστή στάση της Τουρκίας που κινείται με προσοχή και πεποίθηση.

Η ιστορική ομιλία του προέδρου μας κατά την άσκηση Έφεσος και ο μαχητικός, αξιόπιστος και ισχυρός χαρακτήρας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεών μας με έκαναν να νιώθω περήφανος και συγκινημένος ταυτόχρονα.

Επίσης, συγχαίρω ειλικρινά τον πρόεδρό μας, ο οποίος ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για πρόεδρος στις 9 Ιουνίου, και πιστεύω ειλικρινά ότι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Λέω στην ελληνική κυβέρνηση, που παίζει ανοιχτά με την κρίση κάνοντας την αδικία και την ανομία οδικό χάρτη στην απέναντι όχθη του Αιγαίου, εδώ είμαστε, δεν θα πάμε πουθενά, ούτε θα διστάσουμε. Όποιος δεν μαζεύεται, θα είναι για εμάς παιδικό παιχνίδι.

Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ποτέ από τα ιστορικά της επιτεύγματα και από την τιμή που έχει αποκτήσει ως κυρίαρχο κράτος.

Η Ελλάδα, που έχει κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο, δεν θα μπορέσει να αποφύγει τη συντριβή υπό το βάρος των βαριών συνεπειών που μπορεί να προκύψουν.

Μην δοκιμάζει κανείς την υπομονή μας και τις δυνάμεις μας», προειδοποίησε ο εθνικιστής εταίρος του Ερντογάν.

«Η Αθήνα θα καταρρεύσει στα κεφάλια τους»

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί απάντησε στη συνέχεια στον απόστρατο αντιναύαρχο, Γιάννη Εγκολφόπουλο, που μίλησε στο ΟΡΕΝ.

«Διαφορετικά, όσοι ονειρεύονται να βομβαρδίσουν τις γέφυρες της Κωνσταντινούπολης θα δουν την Αθήνα να καταρρέει στα κεφάλια τους και πόσο δροσερά και βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου, πληρώνοντας βαρύ τίμημα».

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ελλάδα και την Κύπρο ότι ασκούν πιέσεις κατά της Τουρκίας στην ΕΕ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τις ελληνικές και Ε/Κ θέσεις που θέτουν εμπάργκο και πιέσεις στην Κύπρο, την εθνική μας υπόθεση».

«Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία το 2021, η οποία δεν αναγνωρίζει το δίκαιο και το κυρίαρχο κράτος της Τουρκίας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, είναι άκυρη για εμάς».

ΗΠΑ: Φίλος ή εχθρός;

Την ίδια ώρα, ο Μπαχτσελί έβαλε κατά των ΗΠΑ για τη στάση τους.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

Είναι φίλος αυτή η χώρα; Ή μήπως είναι εχθρός;

Ας μάθουμε αν είναι εν δυνάμει εχθρός, ώστε να συμπεριφερθούμε αναλόγως.

Σε καμία περίοδο της ιστορίας μας, τα εγκλήματα κατά του τουρκικού έθνους πότε δεν έμειναν ατιμώρητα.

Είναι επιτακτική ανάγκη να μην ξεχνά καμία χώρα αυτό το προφανές γεγονός», διαμήνυσε.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

 

πηγη: https://warnews247.gr

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.