Ερντογάν _ «Ξεκάθαρο τι θα κάνει η Τουρκία αν η Ελλάδα δεν μάθει τα όριά της»…

 

ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Νέα πρόκληση Ερντογάν χθες το βράδυ, όπου εκτοξεύοντας απειλές κάλεσε την Ελλάδα να «μαζευτεί» και να αντιληφθεί τα «όρια της».

Σφοδρή επίθεση εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε χθες το βράδυ στην διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης του ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν καλώντας την Αθήνα να «μαζευτεί» και να αντιληφθεί τα «όρια της», ενώ προειδοποίησε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να κάνει κανέναν συμβιβασμό στο ζήτημα των αδειών έρευνας υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο.

Μιλώντας στο TRT ο κ. Ερντογάν αποκάλυψε για πρώτη φορά επίσημα και τον χάρτη με τα Οικόπεδα τα οποία παράνομα έχει χαράξει η Τουρκία και στα οποία διεκδικεί άδεια ερευνών η ΤΡΑΟ, οικόπεδα τα οποία επικαλύπτουν την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

«Η Ελλάδα κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις. Ποιοι νομίζετε ότι είσαστε για να μιλάτε με αυτόν τον τρόπο στην Τουρκία; Ποιον κοροϊδεύετε;» είπε ο κ. Ερντογάν και εκτόξευσε απειλές ότι είναι «ξεκάθαρο το τι θα κάνει η Τουρκία εάν η Ελλάδα «δεν μαζευτεί και δεν αντιληφθεί τα όρια της», απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις της Ελλάδας στις κινήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο ίδιος ο Τούρκος ηγέτης πάντως δήλωσε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει καμία υποχώρηση στο θέμα των αδειών που έχει εκδώσει για έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, επισημαίνοντας ότι πλέον η διαφορά με το παρελθόν είναι ότι η Τουρκία έχει τα δικά της ερευνητικά σκάφη και γεωτρύπανα.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο θέμα της Αγίας Σοφίας. «Λένε να μην μετατρέψουμε την Αγία Σοφιά σε τζαμί. Νομίζουν ότι αυτοί διοικούν την Τουρκία και όχι εμείς;» δήλωσε ο κ. Ερντογάν λέγοντας ότι οι κρατικοί θεσμοί περιμένουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και αναλόγως θα πράξουν .

Κάνοντας ειδική αναφορά στην Λιβύη ο κ. Ερντογάν μιλώντας σαν… εκπρόσωπος του Στρατού του Φ. Σάρατζ δήλωσε ότι ο επόμενος στόχος είναι η Σύρτη και η ανακατάληψη των πετρελαιοπηγών επισημαίνοντας ότι ο Χάφταρ στηρίζεται στην Ρωσία και ο ίδιος θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Β. Πούτιν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει το γεγονός ότι χθες ο κ. Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο Τραμπ με τον οποίο συζήτησαν και την αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά και την Λιβύη και την ανατολική Μεσόγειο . Ο Τ. Ερντογάν μίλησε για αφετηρία νέας εποχής στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά πάντως έσπευσε ο ίδιος να αποκαλύψει ότι έδωσε στον πρόεδρο Τραμπ λίστα μελών του FETO και η αμερικανική πλευρά δεσμεύθηκε να μελετήσει και να ερευνήσει τα στοιχεία.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή: Liberal

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.