Απελάθηκε από τις τουρκικές αρχές Έλληνας δημοσιογράφος.

 

Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος με ανάρτηση που έκανε σε τρεις γλώσσες στο Facebook.

 

Απελάθηκε από τις τουρκικές αρχές ο Έλληνας δημοσιογράφος Ευάγγελος Αρεταίος ο οποίος επί 23 χρόνια έκανε ρεπορτάζ για την Τουρκία και οκτώ από αυτά έζησε στη γειτονική χώρα.

Την είδηση της απέλασης έκανε γνωστή ο ίδιος ο δημοσιογράφος, με μια συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτηση σε τρεις μάλιστα γλώσσες (Ελληνικά, Τουρκικά και Αγγλικά) στο Facebook.

Όπως αναφέρει βασικός λόγος για την απέλασή του, από όσο κατάλαβε από τις ερωτήσεις που δέχτηκε όταν κρατήθηκε στο αεροδρόμιο ήταν τα ταξίδια του στην νοτιοανατολική Τουρκία, ένα ταξίδι στη Βόρεια Συρία , καθώς και οι επαφές που είχε με άτομα τα οποία το τουρκικό κράτος θεωρεί μεμπτές.

Ο δημοσιογράφος αφού διευκρινίζει ότι ουδέποτε έκρυψε τα ταξίδια και τις συναντήσεις του καθώς ήταν διαπιστευμένος δημοσιογράφος με κάρτα από την αρμόδια τουρκική υπηρεσία, εκφράζει τη λύπη του για την απόφαση των τουρκικών αρχών την οποία ελπίζει κάποια στιγμή να ανακαλέσουν.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.