Αιγαίο: Οι Τούρκοι ρίχνουν με drones υποθαλάσσια «μικρόφωνα» στο Αιγαίο για να «ακούν» τα αθόρυβα ελληνικά υποβρύχια.

 

 

 

 

Η Ηurriyet περιγράφει πώς λειτουργεί το σύστημα Sonobuoy το οποίο θα ρίπτεται στην θάλασσα από τουρκικά UAV, τα οποία έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα

222
Με τη χρήση υποβρυχιακών… μικροφώνων, που θα ρίπτονται στη θάλασσα από UAV, η Τουρκία επιχειρεί να αντιμετωπίσει την αδυναμία εντοπισμού ελληνικών υποβρυχίων στα νερά του Αιγαίου Πελάγους και της Ανατολικής Μεσογείου.

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Αυτί στο Αιγαίο – Υποβρύχια μικρόφωνα για την “Γαλάζια Πατρίδα”» η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriet, αναφέρεται στη ρίψη συστημάτων Sonobuoy, τα οποία θα λειτουργούν σαν «στηθοσκόπια» παρακολουθώντας τις κινήσεις των υποβρυχίων στην περιοχή.

«Με το υποβρύχιο μικρόφωνο sonobuoy που θα πεταχτεί στη θάλασσα από τα UAV, θα ανιχνεύονται δραστηριότητες σε βαθιά νερά.

Η κινητικότητα των ελληνικών υποβρυχίων, ειδικά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, θα παρακολουθείται με μικρόφωνα που ακούν σαν “στηθοσκόπια” στις θάλασσες» σημειώνει η εφημερίδα, κάνοντας αναφορά στην παρουσία των ελληνικών υποβρυχίων που φαίνεται πως ενοχλεί την Άγκυρα.

123

Το σύστημα Sonobuoy είναι σχετικά μια μικρή σημαδούρα με αναλώσιμο σύστημα σόναρ που ρίπτεται από αέρος στη θάλασσα στο πλαίσιο ανθυποβρυχιακού πολέμου ή υποβρύχιας ακουστικής έρευνας, με διάρκεια λειτουργίας 6-8 ώρες

Μέχρι πρότινος το σύστημα ρίπτονταν στην θάλασσα από σκάφη της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, ενώ πλέον αυτό θα γίνεται με τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα.

Μιλώντας στην Ηurriyet ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Συστημάτων «TUSAŞ UAV» Ομέρ Γιλντίζ, έκανε γνωστό πως τα τουρκικά UAV διαθέτουν πλέον ενσωματωμένες δυνατότητες εκτόξευσης και ακρόασης συστημάτων Sonobuoy, τα οποία εκπέμπουν με ραδιοκύματα στην επιφάνεια ό,τι ακούγεται μέσα στο νερό, κάνοντας ταυτόχρονα και ακουστική ανάλυση.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Με πληροφορίες από

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.