Περιστατικό βανδαλισμού σημειώθηκε σε σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπου άγνωστος προκάλεσε φθορές αναγράφοντας συνθήματα με κόκκινο μαρκαδόρο, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Η Ανατομία των Αναγραφόμενων Συμβόλων
Εάν παρατηρήσει κανείς την εικόνα αποκαλύπτει δύο κεντρικά στοιχεία, σχεδιασμένα σε στυλ graffiti tag:
- Ο Αριθμητικός Κώδικας «1312»: Ο αριθμός 1312 αποτελεί διεθνώς γνωστό αντιαστυνομικό σύνθημα. Αντιστοιχεί στη σειρά των γραμμάτων στο αγγλικό αλφάβητο (1 = A, 3 = C, 1 = A, 2 = B), σχηματίζοντας το αρκτικόλεξο A.C.A.B. (All Cops Are Bastards). Η συγκεκριμένη συμβολογία χρησιμοποιείται ευρέως από οπαδικούς και αντιεξουσιαστικούς κύκλους.
- Το Καλλιγραφικό Tag: Στα αριστερά διακρίνεται η προσωπική «υπογραφή» του δράστη σε στυλ καλλιγραφικού γκράφιτι (handstyle), η οποία συνοδεύει τον αριθμό και δηλώνει την εικαστική του ταυτότητα.
Στα Ίχνη του Δράστη η Αστυνομία
Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του σταθμού και της γύρω περιοχής για την ταυτοποίηση του δράστη, ενώ η σύλληψή του θεωρείται θέμα χρόνου. Παράλληλα, τα αρμόδια συνεργεία προχωρούν στον καθαρισμό και την αποκατάσταση των ζημιών στις επιφάνειες του σταθμού.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.Το κείμενο ενδέχεται να έχει επεξεργαστεί με τεχνητή νοημοσύνη.
Με πληροφορίες από