HiTech διαρρήκτες αυτοκινήτων με εξοπλισμό απο το εξωτερικό- Το «έπιπλο»… «βάλτο για ύπνο»!

Εξαρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της, διέπρατταν συστηματικά κλοπές οχημάτων με hi tech τεχνολογία και γνώση ηλεκτρονικών

HiTech διαρρήκτες αυτοκινήτων με εξοπλισμό απο το εξωτερικό- Το «έπιπλο»… «βάλτο για ύπνο»!

Είχαν αναπτύξει δραστηριότητα στην κλοπή οχημάτων, τα οποία διοχέτευαν αυτούσια ή σε ανταλλακτικά, σε δίκτυο το οποίο επεκτείνονταν στην Αττικής την Πάτρα, τη Χαλκίδα, την Καλαμάτα, την Καστοριά, το Βόλο και τα Ιωάννινα Χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις, όπως «έπιπλο» που παρέπεμπε στα κλεμμένα οχήματα και η φράση «βάλτο για ύπνο» που παρέπεμπε στον χρόνο αφαίρεσης του οχήματος, ώστε να «αποφεύγουν» τους.. ωτακουστές!

Όπως προέκυψε κατά την έρευνα,  για πέντε από τους συλληφθέντες, έχουν σχηματισθεί κατά το παρελθόν ποινικές δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα, ενώ ένας συλληφθείς από το 1992 μέχρι και σήμερα, έχει συλληφθεί συνολικά είκοσι φορές, για παρόμοια αδικήματα. Με ειδικό τεχνικό εξοπλισμό με χρήση laptops με εγκατεστημένο διαγνωστικό πρόγραμμα των οχημάτων και λογισμικό «software» οι 8 HiTech διαρρήκτες κατασκεύαζαν κλειδιά «πασπαρτού», προγραμματισμένα με τα στοιχεία των οχημάτων Πρόκειται για εξοπλισμό ιδιαίτερα μεγάλης αξίας,  δυσεύρετος στην Ελλάδα με εισαγωγή από το εξωτερικό- με τα μέλη των εγκληματικών ομάδων να διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις, με επαγγελματικού τύπου τεχνογνωσία και «εμπειρία» στη διάπραξη HiTech κλοπών .

Ο «αρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης,  είχε αναπτύξει δίκτυο που επέτρεπε την περαιτέρω διάθεση των κλεμμένων οχημάτων και εξαρτημάτων, ύστερα από συγκεκριμένες παραγγελίες των υπολοίπων μελών του παράνομου δικτύου, που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία οχημάτων και ανταλλακτικών και επέλεγαν συγκεκριμένου τύπου αυτοκίνητα, ανάλογα με την αγοραστική ζήτηση. Επέλεγε ο ίδιος στις περιοχές των νοτίων και βορείων προαστίων, οχήματα τα οποία εντόπιζε- κατά παραγγελία – σημείωνε τον αριθμό πλαισίου τους, τον προωθούσε σε συνεργό τους, επιφορτισμένος με την κατασκευή του «πασπαρτού» -κλειδί, κάρτα ή οποιοδήποτε έθετε σε κίνηση από την κατασκευάστρια εταιρεία – για την αφαίρεση της συγκεκριμένης μάρκας και μοντέλου οχήματος.

Πρώτη φορά στην Ελλάδα εντοπίζεται εγκληματική ομάδα με τεχνογνωσία στην κατασκευή κλειδιών από οχήματα, πριν τα αφαιρέσει

Άλλα μέλη της οργάνωσης αφαιρούσαν το όχημα και το στάθμευαν σε «ασφαλές» σημείο, σε περιοχές των δυτικών προαστίων- Χαϊδάρι και Αιγάλεω- με ελάχιστη κίνηση οχημάτων, ώστε να μην εντοπίζεται. Στη συνεχεια, μετέφεραν το κλεμμένο όχημα είτε σε συνεργείο – διαλυτήριο αυτοκινήτων στο Αιγάλεω- προκειμένου να αποσυναρμολογηθεί και να διατεθούν τα μέρη του ως ανταλλακτικά, είτε αυτούσιο μεταφέρονταν στον «παραγγελιοδόχο». Τα περισσευούμενα ανταλλακτικά, από την αποσυναρμολόγηση των οχημάτων, τα μετέφεραν σε αποθήκη εντός περιφραγμένου οικοπέδου με ψηλή μεταλλική περίφραξη στον Ασπρόπυργο, προκειμένου στη συνέχεια να διατεθούν για πώληση σε μεμονωμένους αγοραστές.

Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν (30/01) τα οχτώ μέλη των εγκληματικών ομάδων και ο «αρχηγός» της οργάνωσης. Στην πλειοψηφία τους τα μέλη της οργάνωσης δεν εργάζονταν και με τα κέρδη που απέφερε η εγκληματική τους δραστηριότητα, κάλυπταν τα έξοδα διαβίωσης τους και έπαιζαν τυχερά παίγνια. Χαρακτηριστική περίπτωση της συζύγου του «αρχηγού» της οργάνωσης, η οποία σε διάστημα μίας εβδομάδας, έχασε «τζογάροντας», €10.000. Για τις μεταξύ τους επικοινωνίες, είχαν ενεργοποιήσει τηλεφωνικές συνδέσεις σε στοιχεία «πακιστανικών κινητών», ενώ λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα κατά τη διακίνηση χρηματικών ποσών από τις αγοραπωλησίες, αποκλειστικά και μόνο με μετρητά, για αποστολές και παραλαβές χρημάτων από και προς την επαρχία, τα έστελναν σε φάκελους με μεταφορικές εταιρείες ή με υπεραστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Κατά την αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκαν 39 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, εντοπίσθηκαν 5κλεμμένα αυτοκίνητα, πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας κλεμμένων αυτοκίνητων καθώς και εξαρτήματα καθώς επίσης ανταλλακτικά οχημάτων, τα όποια αποθήκευαν σε χώρους που διατηρούσαν συνεργαζόμενα μέλη της οργάνωσης σε αποθήκες. Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

διαγνωστικά εγκεφάλων αυτοκινήτου,
ηλεκτρονικά τσιπάκια και διαρρηκτικά εργαλεία,
συσκευή προγραμματισμού κλειδιών, συγκεκριμένης μάρκας οχημάτων,
ψηφιακοί δίσκοι, με προγράμματα αντιγραφής κλειδιών οχημάτων,
κλεμμένα εξαρτήματα και ανταλλακτικά οχημάτων,
μεταλλικοί ράβδοι, αποτύπωσης αριθμών πλαισίου (πόντες),
εγκέφαλοι αυτοκινήτων, με ενδείξεις και σειριακούς αριθμούς,
(74) κινητήρες οχημάτων, από τους οποίους οι (46) φέρουν ενδείξεις, (18) φέρουν αλλοιωμένες ενδείξεις και (10) άνευ ενδείξεων,
(3) αυτοκίνητα, από τα οποία το ένα με σβησμένο αριθμό πλαισίου και δύο μη λειτουργικά,
πινακίδες κυκλοφορίας και έγγραφα οχημάτων,
το χρηματικό ποσό των (16.125) ευρώ,
πλήθος εξαργυρωμένων δελτίων τυχερών παιγνίων, συνολικής αξίας (65.266,65) ευρώ (πληρωτέο ποσό) με ημερομηνίες κατά τα έτη 2016-2020,
πιστόλι, με δύο γεμιστήρες με (40) φυσίγγια και μακρύκαννο πυροβόλο όπλο, καθώς και πλήθος φυσιγγίων.
Ακόμη βρέθηκαν (5) κλεμμένα αυτοκίνητα, από τα οποία τα (3) είχαν ήδη αποσυναρμολογηθεί.

Το οικονομικό όφελος από τη μέχρι τώρα διαπιστωμένη δράση τους ανέρχεται περίπου στο ποσό των €300.000, το οποίο όμως δεν αντικατοπτρίζει το πραγματικό κέρδος που έχουν εισπράξει, αν συνεκτιμηθεί η διάρκεια της δράσης τους, σε συνδυασμό με την τιμή πώλησης μεμονωμένων ανταλλακτικών οχημάτων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία –κακουργηματικού χαρακτήρα – και οδηγήθηκαν (31/01) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια Ανάκριση, όπου έλαβαν προθεσμία προκειμένου απολογηθούν (03/02).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο

nantiareport.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.