Ελέγχεται για ξέπλυμα και τοκογλυφία _ Πασίγνωστο δικηγορικό γραφείο που στο παρελθόν είχε προσφέρει, μεταξύ άλλων, συμβουλευτικές υπηρεσίες και σε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.

Την υπόθεση «γέννησε» η καταδίκη του Γ. Ανθόπουλου

Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μπαίνει ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της χώρας προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος του στην υπόθεση τοκογλυφίας για την οποία καταδικάστηκε ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ανθόπουλος.

Πρόκειται για γραφείο που στο παρελθόν είχε προσφέρει, μεταξύ άλλων, συμβουλευτικές υπηρεσίες και σε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής, αποφάσισε να στείλει αντίγραφα της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί αν το εν λόγω γραφείο συνέδραμε στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και στην τοκογλυφία της καπνεμπόρου Οδέττη Πετρίδη.

Για τις συγκεκριμένες πράξεις το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε στον Γ. Ανθόπουλο ποινή κάθειρξης 15 χρόνων με αναστολή στην έφεση, ενώ διέταξε την κατάσχεση της περιουσίας του μέχρι του ποσού του 1,7 ευρώ που αποτελεί προϊόν του εγκλήματος της τοκογλυφίας, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού του στη Βούλα.

Σε βάρος του κ. Ανθόπουλου είχε στραφεί η καπνέμπορος, η οποία είχε καταγγείλει ότι δέχτηκε τοκογλυφικό δανεισμό με υψηλά επιτόκια από την εταιρεία Βamaco -μετέπειτα Gennet-, για τον οποίο μεσολάβησε ο πρώην υφυπουργός, φέρνοντας σε επαφή τις δύο πλευρές. Για τις υπηρεσίες του, όπως είχε πει κατά τη διάρκεια της δίκης η κ. Πετρίδη, εισέπραττε κάθε φορά το 10% του ποσού.

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε σε βάρος και των υπολοίπων τριών κατηγορουμένων, ενώ αποφασίστηκε και η κατάσχεση της περιουσίας τους μέχρι του ποσού των 5,7 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την πολιτική αγωγή το εν λόγω γραφείο συνήψε, εν γνώσει του ότι ήταν ψευδείς, τις συμβάσεις στις οποίες φαινόταν ότι δήθεν η Gennet αγόραζε καπνό από την Οδέττη Πετρίδη ενώ στην πραγματικότητα την δάνειζε με υπέρογκο τόκο

dikastiko.gr/uniformnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.