Χανταϊός _ Σoκ στην Κίνα _ Νέος φονικός ιός _ Ήδη ένας νεκρός…

Θάνατος ενός ανθρώπου στην Κίνα από έναν νέο ιό τον Χανταϊό που μεταδίδεται στους ανθρώπους μέσω των τρωκτικών, υπήρξε σήμερα όπως μετέδωσε ο ANT1.

Το θύμα, πέθανε ενώ βρισκόταν σε λεωφορείο και κατευθυνόταν στην εργασία του στην επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας σύμφωνα με την Global Times. Οι 32 ταξιδιώτες, που βρίσκονταν στο ίδιο λεωφορείο, ελέγχθηκαν για τον ιό.

Ωστόσο σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η New York Post, οι επιστήμονες επεσήμαναν πως ο χανταϊός δεν είναι καινούργιος ιός καθώς πρώτη φορά εμφανίστηκε το 1950 ενώ σπάνια μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

«Ο hantavirus εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1950 στον πόλεμο της Αμερικής-Κορέας στην Κορέα (στον ποταμό Hantan). Μεταδίδεται από αρουραίους / ποντικούς εάν οι άνθρωποι καταπιούν τα σωματικά τους υγρά. Η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι σπάνια», σημειώνει η Σουηδή επιστήμονας Dr. Sumaiya Shaikh σε tweet. «Μην πανικοβάλλεστε, εκτός εάν σχεδιάζετε να φάτε αρουραίους», τονίζει.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο

Aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.