Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα _ Συμπλοκή με 14 τραυματίες…

Ακόμη ένα «θερμό» επεισόδιο μεταξύ κρατουμένων σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα με αποτέλεσμα 14 τραυματίες να μεταφερθούν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου για να καταλήξουν στη συνέχεια σε εφημερεύοντα νοσοκομεία των Αθηνών!

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η συμπλοκή σημειώθηκε ανάμεσα σε Πακιστανούς και Αφγανούς, για το ποιος θα έχει τον έλεγχο διακίνησης των ναρκωτικών.

Κλείνει με προσωρινή διαταγή ο ΧΥΤΑ Αιγείρας στο Αίγιο

H άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε ομάδες ανηλίκων εκτυλίχθηκε στο Β΄ όροφο της φυλακής, με τους εμπλεκόμενους να χρησιμοποιούν ακόμη και αυτοσχέδια μαχαίρια! Πάντως σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, η μεταφορά των κρατουμένων στα νοσοκομεία έγινε για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες  εξετάσεις, ενώ όλοι οι ανήλικοι έχουν ήδη επιστρέψει στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Τα αίτια αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε ο ομαδικός καυγάς και δεν απετράπη εγκαίρως από τους σωφρονιστικούς υπάλληλους  είναι υπό διερεύνηση.

Το πρόσφατο αυτό συμβάν που  έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των βίαιων επεισοδίων που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα, μεταξύ των οποίων και ο ξυλοδαρμός του 19χρονου κατηγορουμένου για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο εν λόγω κατάστημα κράτησης αλλά και των ελλείψεων στο προσωπικό των φυλακών

dikastiko.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.