Τελεσίγραφο αστυνομικών σε Μακρόν _ Δώστε μας μάσκες και γάντια, αλλιώς… σταματάμε.

Η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση αστυνομικών της Γαλλίας έδωσε στην κυβέρνηση τελεσίγραφο, λέγοντάς της να εφοδιάσει τους αστυνομικούς με μάσκες και γάντια που χρειάζονται, προκειμένου να εφαρμόσουν το μέτρο της καραντίνας, ειδάλλως υπάρχει ο κίνδυνος τα μέλη της να εγκαταλείψουν τα πόστα τους.

Φωτογραφία Reuters

Η ένωση Alliance union λέει ότι δίνει στην κυβέρνηση διορία μέχρι την Παρασκευή προκειμένου να παράσχει επαρκείς μάσκες, γάντια και αντισηπτικά τζελ στους αστυνομικούς της, ωστέ να τα χρησιμοποιήσουν κατά βούληση, και όχι μονάχα υπό τις εντολές των ανωτέρων τους.

«Δεν υπάρχει κάνενας λόγος να γίνουμε θύματα μιας κυβερνητικής αποτυχίας», δήλωσε στο Reuters ο Φρεντερίκ Λαγκάς, μέλος της Alliance union. «Θέλουμε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας στον μέγιστο βαθμό, όμως πρέπει να μπορούμε να εγγυηθούμε και τη δική μας ασφάλεια».

Ένα δεύτερο συνδικάτο, το CFDT, προέτρεψε τους αστυνομικούς του να αρνηθούν οποιοδήποτε καθήκον τους ανατεθεί, που θα τους φέρνει σε στενή επαφή με το κοινό, λόγω της έλλειψης προστατευτικού εξοπλισμού.

Καθώς ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στη Γαλλία ανέρχεται ήδη σε τουλάχιστον 264 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν άνω των 9000, περίπου 100.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στη χώρα για να επιβάλουν το μέτρο της καραντίνας, κάτι το πρωτόγνωρο εν καιρώ ειρήνης.

Βάσει των περιορισμών στη δημόσια ζωή, οι πολίτες θα μπορούν να βγουν έξω από τα σπίτια τους μονάχα για να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε στη δουλειά τους, να γυμναστούν ή να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Όποιος κυκλοφορεί έξω θα πρέπει να έχει μαζί του ένα έγγραφο που να δικαιολογεί τη μετακίνησή του, ειδάλλως θα κινδυνεύει με πρόστιμο. Τις τελευταίες 24 ώρες, δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί έλεγχοι έχουν διεξαχθεί και περισσότερες από 400 ποινές έχουν επιβληθεί, είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ.

Ο ίδιος υποβάθμισε τον κίνδυνο που διατρέχουν οι αστυνομικοί, επικαλούμενος ειδικούς του τομέα της δημόσιας υγείας που επιμένουν στη θέση ότι η χρήση μάσκας δεν προστατεύει εκείνους που δεν εμφανίζουν συμπτώματα. «Αυτό ισχύει και για την αστυνομία» είπε στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο

Newsit.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.