Ο Έβρος “καίγεται” και οι Ξενοδόχοι Θράκης διαμαρτύρονται ότι χάνουν τα… χρήματα διανυκτερεύσεων των αστυνομικών!!!

Την στιγμή που όλος ο Έβρος “καίγεται”, οι πάντες έχουν ξεσηκωθεί και ενωθεί από την Παρασκευή με τους αστυνομικούς και στρατιωτικούς για να αποκρούσουν την ασύμμετρη απειλή εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών απ’ την Τουρκία, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης διαμαρτύρεται γιατί τα μέλη του θα χάσουν έσοδα απ’ τις διανυκτερεύσεις των αστυνομικών που ήρθαν να ενισχύσουν τις δυνάμεις.

Ενώ απλοί πολίτες του Έβρου, σύλλογοι, Τοπικές Κοινότητες, δήμοι, επιχειρήσεις, οργανώσεις και από όλη την Ελλάδα έχουν ενωθεί και δείχνουν ένα συγκινητικό κύμα συμπαράστασης και προσφοράς, παραμερίζοντας όποιες διαφορές και απόψεις, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η αντίδραση του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, η οποία έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη. Σε αυτήν εκφράζει την έντονη αντίδραση της για την άφιξη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης του πλοίου Superfast XI, στο οποίο θα φιλοξενηθούν αστυνομικοί που μετακινήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο, για την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων.

Την επιστολή υπογράφει ο νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου, γνωστός ξενοδόχος της Αλεξανδρούπολης Απόστολος Παλακίδης και εκφράζεται η δυσαρέσκεια των ξενοδόχων της Θράκης, γιατί αποσύρθηκε το ενδιαφέρον που είχε καταγραφεί στα ξενοδοχεία της περιοχής για διαμονή αστυνομικών και λοιπών άλλων στελεχών του Ελληνικού Κράτους. Αν και παραδέχεται ότι υπήρξε σοβαρό πρόβλημα τις προηγούμενες ημέρες λόγω έλλειψη δωματίων για την εξυπηρέτηση των αστυνομικών, με αποτέλεσμα κάποιοι να αναγκάζονται να μένουν σε ξενοδοχεία ακόμα και της… Καβάλας και να έρχονται για υπηρεσία στον Έβρο, τονίζεται ότι πλέον τώρα που πέρασε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας άδειασαν δωμάτια και μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί.

Μάλιστα ο κ.Παλακίδης στην  επιστολή του επικαλείται ότι η διαμονή των αστυνομικών δυνάμεων στο πλοίο που έχει “δέσει” στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και όχι σε ξενοδοχεία της Θράκης, στερεί τη δυνατότητα των επαγγελματιών του κλάδου των ξενοδοχείων να συνδράμουν με τις υποδομές και τη φιλοξενία τους, σ’ αυτή τη γιγάντια προσπάθεια που επιτελείται.

Αλήθεια, δεν μας λέει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης και τα μέλη του, πως ακριβώς θα συνδράμουν σε αυτή την γιγάντια προσπάθεια;

  • Θα παραχωρήσουν για μερικές ημέρες δωρεάν τα δωμάτια τους για την διαμονή των αστυνομικών που επί ώρες παλεύουν να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο των λαθρομεταναστών; Όχι βέβαια. Θα πληρωθούν κανονικά, έστω και με ποσό μικρότερο ενδεχομένως από τις τιμές που έχουν και με βάση την αποζημίωση της υπηρεσίας.
  • Όταν οι αρμόδιοι της ΕΛ.ΑΣ και οι ίδιοι οι αστυνομικοί έψαχναν σαν… αλαφιασμένοι κατάλυμα το Σαββατοκύριακο, αυτοί δεν έδειξαν την ίδια… ευαισθησία για να μην χάσουν τα έσοδα από τους επισκέπτες του τριημέρου. Περίμεναν πρώτα να φύγουν αυτοί και τώρα που άδειασαν τα δωμάτια, ζητούν να φύγει το πλοίο.
  • Όταν αναφέρεται πως οι ξενοδοχειακές μονάδες διαθέτουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες φιλοξενίας και υποδομές, μήπως νομίζουν ότι οι αστυνομικοί, πολλοί από τους οποίους και οικειοθελώς, ήρθαν να φυλάξουν τα σύνορα και να δέχονται βροχή πέτρες, δακρυγόνα και καπνογόνα από τους λαθρομετανάστες και τους Τούρκους, ήρθαν στον Έβρο για διακοπές;

Αναλυτικά η επιστολή που κατά την γνώμη μας αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Θράκης και τον Πρόεδρο Απόστολο Παλακίδη που την υπογράφει:

Αξιότιμε Αρχηγέ Ελληνικής Αστυνομίας,

Η περιοχή του Ν. Έβρου, αλλά και της Θράκης βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού!

Η γιγαντιαία επιχείρηση των Σωμάτων Ασφάλειας και του Ελληνικού Στρατού για την προστασία των συνόρων της Πατρίδας μας και την αποτροπή της παραβίασης αυτών αποδίδει καρπούς.

Η παρουσία των στελεχών Σωμάτων Ασφάλειας που καταφθάνουν από όλα τα μέρη της Ελλάδας δημιουργεί υψηλές απαιτήσεις σε αριθμό δωματίων για την διαμονή τους & εξασφάλιση λοιπών χώρων πολλαπλής εξυπηρέτησης.

Τα ξενοδοχεία του Έβρου & της Θράκης διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές καθώς και το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό που απαιτούνται για την ασφαλή, ολοκληρωμένη & αξιοπρεπή διαμονή των στελεχών των Σωμάτων Ασφάλειας και του Ελληνικού Στρατού στην περιοχή μας.

Ωστόσο στις 1/2/2020 έγινε γνωστό ότι για την κάλυψη των αναγκών διαμονής, προσκλήθηκε & έχει καταπλεύσει ήδη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολη ένα κρουαζιερόπλοιο με δυναμικότητα 198 δωματίων/καμπινών.

Παράλληλα αποσύρθηκε το ενδιαφέρον που είχε καταγραφεί στα ξενοδοχεία της περιοχής για διαμονή αστυνομικών και λοιπών άλλων στελεχών του Ελληνικού Κράτους.

Το γεγονός αυτό έχει εγείρει την έντονη δυσαρέσκεια με ανάλογες & εύλογες αντιδράσεις από την πλευρά των ξενοδόχων της περιοχής, τα οποία αποκλείονται από μια προσφορά στο πλαίσιο μιας σημαντικής εθνικής προσπάθειας.

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πράγματι δημιούργησε χαμηλές διαθεσιμότητες στα ξενοδοχεία & λοιπά καταλύματα της περιοχής.

Ωστόσο το δεδομένο αυτό έχει αλλάξει από σήμερα 2/2/2020 και πλέον τα καταλύματα της περιοχής μπορούν να διαθέσουν δωμάτια για την φιλοξενία των προαναφερομένων στελεχών.

Οι ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής διαθέτουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες φιλοξενίας, υποδομές για την ασφαλή στάθμευση των οχημάτων των Σ.Α. & υπηρεσίες σίτισης που μπορούν να προσφερθούν για την ανάπαυση των στελεχών που δίνουν τον αγώνα για την προστασία των συνόρων μας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, προτείνουμε την διαμονή των ως άνω στελεχών στα διαθέσιμα δωμάτια των ξενοδοχειακών μονάδων του Έβρου & της Θράκης και την ενεργοποίηση της εναλλακτικής λύσης του κρουαζιερόπλοιου μόνο εφόσον εξαντληθούν οι διαθέσιμες κλίνες.

Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα στους ξενοδόχους της Θράκης & στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια και στην ολοκληρωμένη φιλοξενία και φροντίδα των φρουρών των συνόρων μας.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας.

Για τον

Σύνδεσμο Ξενοδόχων Θράκης

Απόστολος Παλακίδης

Πρόεδρος Δ.Σ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο

Evros-news.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.