«Καρφιά» είχε η βόμβα στο Α.Τ. Ζωγράφου- «Θα μπορούσε να είχε νεκρό» – Φόβοι για χτύπημα μέσα στις γιορτές

Δεκάδες καρφιά περιείχε ο εκρηκτικός μηχανισμός που εντοπίστηκε σε μαντρότοιχο της Πανεπιστημιούπολης, απέναντι από το Α.Τ. Ζωγράφου. Μάλιστα «θα μπορούσε να είχε προκαλέσει ακόμη και θανάσιμο τραυματισμό» σύμφωνα με εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ..

«Καρφιά» είχε η βόμβα στο Α.Τ. Ζωγράφου- «Θα μπορούσε να είχε νεκρό» - Φόβοι για χτύπημα μέσα στις γιορτές

Ο μηχανισμός ήταν άρτιος:  είχε ρολόι, καλώδια και εκρηκτική ύλη, ωστόσο δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στη συνδεσμολογία. Ήταν τοποθετημένος σε σωλήνα και ολόκληρος ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε σακίδιο. Μέσα στο μηχανισμό εντοπίστηκε μαύρη πυρίτιδα, καθώς επίσης και δεκάδες καρφιά, που εάν εκρήγνυτο θα μπορούσε να επιφέρει θανάσιμο τραυματισμό.

Το ρολόι ήταν προγραμματισμένο ώστε η βόμβα να εκραγεί κανονικά και μάλιστα, μόλις λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό της. εντύπωση προκαλεί ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, γεγονός που έχει ανησυχήσει τις αρχές.  

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί τα ξημερώματα και στόχος ήταν το ΑΤ Ζωγράφου. Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου, την ώρα που πάρκαρε τη μηχανή του στο σημείο, παρατήρησε το «ύποπτο» αντικείμενο, είδε καλώδια έξω από το σακίδιο και ειδοποίησε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Πηγή: protothema.gr

Στην αντιτρομοκρατική έχει σημάνει συναγερμός, καθώς,υπάρχουν φόβοι για χτύπημα μέσα στις γιορτές.

Την έντονη ανησυχία τους για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στις γιορτές, από κάποια ενεργή  τρομοκρατική οργάνωση, όπως η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ή κάποια «θυγατρική» της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» .

Όπως είχαν επισημάνει αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, « θα θελήσουν κάποια ασύλληπτα μέλη να καλύψουν το κενό των συλληφθέντων και το κενό που αισθάνονται απέναντι στους φανατικούς οπαδούς τους με μια εμφατική επανεμφάνιση». Οι αξιωματικοί στηρίζουν το επιχείρημα τους στο γεγονός πως « όταν είχε εξαρθρωθεί ο Επαναστατικός Αγώνας είπαμε πως έκλεισε ο κύκλος της νεοτρομοκρατίας, κάτι όμως που δεν συνέβη, καθώς από εκείνη την στιγμή και μετά αρκετές οργανώσεις ξεπήδησαν θέλοντας να αναλάβουν ενεργό ρόλο στο αντάρτικο πόλης»

Lowandorder.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.