Η κυβέρνηση θέσπισε τὸν ὑποχρεωτικὸ ἐμβολιασμό!!!Μὲ νόμο της 11ης Μαρτίου 2020…

Ο νόμος 4675/2020 – ΦΕΚ 54/Α/11-3-2020Ὁ περιέχει άρθρο ποὺ ἀφορα τὴν ἐπιβολὴ ὑποχρεωτικου ἐμβολιασμου μὲ ἀπόφαση του Υπουργου Υγείας!

Άρθρο 4 Πρωτογενής, Δευτερογενής και Τριτογενής Πρόληψη

Αρθ.4 Παρ. 3 στοιχείο Α περιπτ. iii) σημείο β’ ορίζει ότι…

Σε περιπτώσεις εμφάνισης κινδύνου διάδοσης μεταδοτικού νοσήματος, που ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μπορεί να επιβάλλεται, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, μετά από γνώμη της ΕΕΔΥ, υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με σκοπό την αποτροπή της διάδοσης της νόσου. Με την ανωτέρω απόφαση ορίζονται η ομάδα του πληθυσμού ως προς την οποία καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός με καθορισμένο εμβόλιο, η τυχόν καθορισμένη περιοχή υπαγωγής στην υποχρεωτικότητα, το χρονικό διάστημα ισχύος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, το οποίο πρέπει πάντοτε να αποφασίζεται ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας για συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού, η ρύθμιση της διαδικασίας του εμβολιασμού και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.

Το ανωτέρω μαζὶ μὲ τὸ 284 του Ποινικού Κώδικα ποὺ τιμωρεί ποινικά με φυλάκιση την παράβαση μέτρων πρόληψης ασθενειών δημιουργούν τὸ απαραίτητο νομικὸ οπλοστάσιο ποὺ φαίνεται ότι είναι πολύ πιθανόν να χρησιμοποιηθεί από την εκάστοτε κυβέρνηση για τὸν ἐμβολιασμὸ της κοινωνίας.

Ν 4675/20

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.