Η Βόρεια Μακεδονία «έγινε» το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ.

«Συγχαρητήρια Βόρεια Μακεδονία», έγραψε στο Twitter ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ

Η Βόρεια Μακεδονία «έγινε» το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ μετά το «ok» της Ισπανίας.

Το «κατώφλι» του ΝΑΤΟ πέρασε σήμερα η Βόρεια Μακεδονία, καθώς η ισπανική Βουλή κύρωσε το Πρωτόκολλο Προσχώρησης. Με το ισπανικό «ok» πλέον ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης της εισδοχής από τα 29 κράτη-μέλη.

Όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, «η ισπανική Βουλή μόλις κύρωσε την προσχώρηση της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Με αυτό, όλοι οι Σύμμαχοι καλωσόρισαν το -σύντομα- 30ο μέλος. Συγχαρητήρια Βόρεια Μακεδονία».

The Spanish Senate has just ratified North Macedonia’s accession to #NATO. With that, all Allies have welcomed our soon-to-be 30th member. Congratulations, North Macedonia! pic.twitter.com/3wEQiFawiC

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου εγκρίσεων της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ από τα 29 κράτη-μέλη της Συμμαχίας, αναμένεται να κατατεθεί στα όργανα του ΝΑΤΟ το Πρωτόκολλο Προσχώρησης και η Βόρεια Μακεδονία να καταστεί το νεότερο μέλος.

Θυμίζουμε ότι η γειτονική χώρα έλαβε πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ τον Φεβρουάριο του 2019, αφότου τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών.

Lawandorder.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.