Γερμανία: Προβλήματα στην απέλαση όσων απορρίπτονται οι αιτήσεις τους για άσυλο

Συνολικά 248.000 άνθρωποι πρέπει να επαναπατριστούν, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας

Δυσκολίες στις απελάσεις χιλιάδων ξένων που απορρίπτονται οι αιτήσεις τους για άσυλο αντιμετωπίζει η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομια σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Ντίτερ Ρόμαν.

Με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό απορριφθεισών αιτήσεις ασύλου υπάρχουν υπερβολικά λίγες θέσεις ώστε οι άνθρωποι που τις υπέβαλαν να κρατούνται ενόψει της απέλασής τους, δήλωσε ο Ρόμαν.

Οι δηλώσεις του περιήλθαν στην κατοχή του Γερμανικού Πρακτορείου πριν δημοσιευθούν.

Σύμφωνα με τον Ρόμαν, ενώ 248.000 άνθρωποι θα πρέπει να επαναπατριστούν, υπάρχουν μόλις 577 θέσεις σε όλη τη χώρα για την κράτηση των προσώπων αυτών και την επεξεργασία των σχετικών εγγράφων πριν από την απέλασή τους.

Ωστόσο, σε 119.000 περιπτώσεις από το σύνολο που ανέφερε ο Ρόμαν, έχει εκδοθεί διαταγή αναστολής της απέλασης, καθώς οι κρατιδιακές αρχές κρίνουν πως υπάρχουν λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να απομακρυνθούν από τη χώρα.

Οι υπουργοί Εσωτερικών αρκετών γερμανικών ομόσπονδων κρατιδίων διαμαρτύρονται διότι συχνά είναι δύσκολο να εντοπιστούν πρόσφυγες οι αιτήσεις των οποίων για τη χορήγηση ασύλου απορρίπτονται και διατείνονται πως πρέπει να κρατούνται ως την απέλασή τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των ΜΜΕ του ομίλου Φούνκε η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία απέλασε λιγότερους μεταναστες φέτος από ό,τι το 2018.

Από τον Ιανουάριο ως τον Οκτώβριο του 2019 οι αρχές κατέγραψαν 20.996 απελάσεις, περίπου 1.000 λιγότερες από ό,τι την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία κάνει λόγο περί «αποτελμάτωσης των αριθμών των επαναπατρισμών» και επικαλούνται «έναν σημαντικό αριθμό» ακύρωσης των απελάσεων από τις κρατιδιακές αρχές, πάντα κατά το κείμενο που δημοσιεύουν τα μέσα του ομίλου.

Οι γερμανικές αρχές επαναπροωθούν αεροπορικώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα αιτούντες άσυλο που κρίνεται ότι δεν το δικαιούνται στην Ιταλία, αλλά και στο Αφγανιστάν.

newbest.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.