Βόλος _ Καταδίκες Ρομά για παράνομα προνοιακά επιδόματα.

Απίστευτα κόλπα σκαρφίζονται επιτήδειοι για να εισπράττουν παράνομα επιδόματα, παρά την πολύχρονη οικονομική κρίση και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία.

Οι επιτήδειοι δεν διστάζουν να βάλουν στο μάτι ακόμη και τα επιδόματα αναπηρίας και με πλαστά δικαιολογητικά να εξαπατήσουν Υπηρεσίες και να εισπράξουν χρήματα που δεν δικαιούνται, δρώντας επί της ουσίας σε βάρος άλλων πολιτών που αντιμετωπίζουν πραγματικά πρόβλημα.

Εν προκειμένω δύο Ρομά ηλικίας 31και 32 αιτών απέσπασαν από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας Βόλου πιστοποιητικό για αναπηρία τέκνου δηλώνοντας ψεύτικα στοιχεία και το κατέθεσαν στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καρδίτσας για να εισπράξουν επιδόματα συνολικού ύψους 2.700 ευρώ. Ομως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Η απάτη έγινε αντιληπτή τον Σεπτέμβριο του 2017 και ο 31χρονος αναγκάστηκε να επιστρέψει στο ακέραιο τα χρήματα, ενώ αμφότεροι κατηγορήθηκαν για πλαστογραφία με χρήση και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία μετά από έλεγχο και οι δύο δράστες παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Η δίκη έγινε χθες με το δικαστήριο να κρίνει ένοχους και τους δύο κατηγορούμενους. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε στον31χρονο συνολική ποινή φυλάκισης 4μηνών με τριετή αναστολή και στον 32χρονο, που κατηγορούταν για άμεση συνέργεια στην πλαστογραφία με χρήση και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, συνολική ποινή φυλάκισης 18μηνών με τριετή αναστολή.

Στη δίκη ήταν παρών διά πληρεξούσιου δικηγόρου ο 31χρονος, ενώ δεύτερος κατηγορούμενος απουσίαζεκαι καταδικάστηκε ερήμην. Ο συνήγορος υπεράσπισης παραδέχτηκε ότι ο 31χρονος πήρε το παιδί του συγκατηγορούμενού του για να εισπράξει επιδόματα και τόνισε ότι τα χρήματα επιστράφηκαν στο δημόσιο στο ακέραιο. Παρά την επιστροφή των χρημάτων το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο κατηγορούμενους. Οι καταδικασθέντες έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση.

Επισημαίνεται ότι σε έλεγχο του 2012 διαπιστώθηκε ότι πάνω από 36.200 άτομα λάμβαναν παράνομα προνοιακά επιδόματα. Φαίνεται όμως παρά τα μέτρα που ελήφθησαν οι επιτήδειοι δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν να απασχολούν

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο

volosday.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.