Ανεβαίνει στα 40€ η ημερήσια αποζημίωση ΦΠ για τους στρατιωτικούς -Το ΥΠ.ΟΙΚ συνέταξε σχέδιο ΠΔ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σε απάντηση των σχετικών Ερωτήσεων, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ. Κυριάκος Βελόπουλος και κ. Κωνσταντίνος Μπούμπας με θέμα «Ημερήσια αποζημίωση εν ενεργεία στρατιωτικών», σας γνωρίζω, τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχάς επαναλαμβάνω ότι η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και των θεσμοθετημένων αποζημιώσεων των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), ανήκουν στο συνερωτώμενο Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), το οποίο τις εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες και την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική.

Πέραν των ανωτέρω, σχετικά με την καθυστέρηση στην έκδοση του νέου Π.Δ. και τον καθορισμό της ημερήσιας αποζημίωσης στο ποσό των 40€, κατά τα προβλεπόμενα στις σχετικές διατάξεις του ν. 4336/2015, σας γνωστοποιώ ότι το ΥΠΟΙΚ έχει προβεί στη σύνταξη του σχεδίου Π.Δ., που προβλέπεται από την εξουσιοδοτική διάταξη του άρθρου 15 του ως άνω νόμου, για την αναμόρφωση των δαπανών μετακίνησης των στελεχών των Ε.Δ., το οποίο ορίζει το ύψος της ημερήσιας αποζημίωσης στο ποσό των 40€.

Η μη θέσπιση του μέχρι σήμερα, προφανώς, οφείλεται στις ιδιαιτερότητες που διέπουν τη φύση των μετακινήσεων των στελεχών των Ε.Δ οι οποίες, με κριτήριο την αποτελεσματικότερη συγκράτηση των προκαλούμενων δαπανών, αποτελούν αντικείμενο μακράς αλληλογραφίας, συνεργασίας και επεξεργασίας με το ΥΠΟΙΚ.

Τέλος, σύμφωνα με την εξουσιοδοτική διάταξη του ως άνω άρθρου, ορίζεται ότι μέχρι την έκδοση του νέου Π.Δ. ο τρόπος των μετακινήσεων και το ύψος των οικείων δαπανών ρυθμίζονται με όσα ίσχυαν μέχρι την 31-12-2015.

Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Οικονομικών.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο


enoplos.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.