Άντρο κατασκόπων η πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα…


Απόρρητα έγγραφα δημοσίευσε Τούρκος δημοσιογράφος

Στην αποκάλυψη ότι η πρεσβεία της Τουρκία στην Αθήνα λειτουργεί και επιχειρεί ως άντρο κατασκοπείας της ΜΙΤ (τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) προέβη ο αντικαθεστωτικός Τούρκος δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt. Ο Bozkurt είχε διατελέσει διευθυντής στη μεγαλύτερη εφημερίδας της Τουρκίας, ΖΑΜΑΝ, την οποία έκλεισε το καθεστώς Ερντογάν λόγω των σχέσεών της με τον Γκιουλέν.

Άντρο κατασκόπων η πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα

Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα nordicmonitorcom. o Bozkurt δημοσιεύει επίσημα απόρρητα έγγραφα, με τα οποία γίνονται καταφανείς οι παράνομες δράσεις και ενέργειες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών.

Στα έγγραφα παρουσιάζονται εκτεταμένες, παράνομες και εχθρικές δραστηριότητες που διεξάγονται από Τούρκους πράκτορες της ΜΙΤ και διπλωμάτες στην Ελλάδα, που είναι κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ. Οι μυστικές επιχειρήσεις, οι οποίες γίνονται με πρόσχημα τον έλεγχο και την παρακολούθηση μελών του Κινήματος Γκιουλέν, στην ουσία αποτελούν παράνομες και εχθρικές πράξεις, ενώ εγείρουν μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας για τη χώρα μας.



Σύμφωνα με το πρώτο απόρρητο έγγραφο με ημερομηνία 13 Φεβρουαρίου 2020 της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας, ο σταθμός κατασκοπείας της ΜΙΤ στην Αθήνα υπέβαλε ένα ενημερωτικό σημείωμα 39 σελίδων στις 7 Φεβρουαρίου 2020, σύμφωνα με το οποίο εντόπισε εκατοντάδες Τούρκους πολίτες που κατέφυγαν στην Ελλάδα προκειμένου να διαφύγουν από τις διώξεις του καθεστώτος Ερντογάν.



Οι πληροφορίες που αποκτήθηκαν παράνομα από τις μυστικές υπηρεσίες διαβιβάστηκαν στην αστυνομική υπηρεσία, η οποία προσπάθησε να αποκρύψει την ταυτότητα της πηγής και να τις παρουσιάσει ως αποδεικτικά στοιχεία σε δίκες εναντίον ανθρώπων που διώκονται για σχέσεις με τον Γκιουλέν. Η 39 σελίδων έκθεση περιέχει τις λεπτομέρειες για περίπου 300 άτομα, τα οποία κατάφεραν να περάσουν στην Ελλάδα προκειμένου να αποφύγουν τη φυλάκιση με χαλκευμένες κατηγορίες για τρομοκρατία και άλλα εγκλήματα. Στην Τουρκία το κράτος δικαίου έχει ουσιαστικά ανασταλεί και οι πολίτες υπόκεινται σε βασανιστήρια στα κέντρα κράτησης και τις φυλακές.



Το μείζον ζήτημα που τίθεται εν προκειμένω μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, είναι αν η ΜΙΤ διεξάγει επιχειρήσεις μόνο για τον έλεγχο και τη χειραγώγηση των αλλοδαπών που στέλνει το τουρκικό κράτος παράνομα στον Έβρο και τα νησιά, ή για την παρακολούθηση Τούρκων υπηκόων που καταδιώκονται από το καθεστώς Ερντογάν. Θα ήταν τουλάχιστον αφελές να πιστεύει κανείς ότι η γείτονα δεν διεξάγει επιχειρήσεις σε θέματα που αφορούν την εθνική άμυνα και ασφάλεια της πατρίδος μας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο

Ειρήνη Γεωργίου Lawandorder.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.