Εικόνα αρχείου creation.ai.
…..
Σε κατάσταση σοκ παραμένει η Αθήνα μετά την πρωτοφανή δράση ενός 89χρονου άνδρα, ο οποίος το πρωί της Τρίτης εξαπέλυσε διπλή ένοπλη επίθεση σε δημόσιες υπηρεσίες, τραυματίζοντας συνολικά πέντε άτομα. Το περιστατικό έχει πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων για τα «διάτρητα» μέτρα ασφαλείας, με τους δικαστικούς υπαλλήλους να προχωρούν σε ολοήμερη απεργία αύριο, Τετάρτη.
Η δράση του ηλικιωμένου ξεκίνησε περίπου στις 11:00 π.μ. στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό. Ο 89χρονος εισήλθε στο κτίριο κρατώντας κυνηγετική καραμπίνα και, μετά από έντονο διάλογο για εκκρεμότητες με τη σύνταξή του, πυροβόλησε έναν υπάλληλο στο πόδι.
Παρά την κινητοποίηση της αστυνομίας, ο δράστης κατάφερε να διαφύγει. Σύμφωνα με μαρτυρία ταξιτζή, ο 89χρονος επιβιβάστηκε στο όχημά του δείχνοντας απόλυτη ψυχραιμία και ζήτησε να μεταφερθεί στην οδό Λουκάρεως.
Λίγο πριν τις 12:00 μ.μ., ο ίδιος άνδρας εισέβαλε στο Πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Ειρηνοδικείο). Κατευθύνθηκε στο γραφείο 23, όπου γίνονται οι καταθέσεις αγωγών, και πυροβόλησε τρεις φορές προς το έδαφος. Από τον εξοστρακισμό των σκαγιών τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις γυναίκες υπάλληλοι που βρίσκονταν στον χώρο.

Μετά τη δεύτερη επίθεση, ο δράστης διέφυγε ξανά, προκαλώντας ερωτήματα για την ταχύτητα αντίδρασης των αρχών. Τελικά, εντοπίστηκε και συνελήφθη αργά το απόγευμα στην Πάτρα, όπου φέρεται να είχε καταφύγει για να κρυφτεί. Πληροφορίες από το οικογενειακό του περιβάλλον αναφέρουν ότι ο ηλικιωμένος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και «απειλούσε εδώ και καιρό ότι θα σκοτώσει» λόγω της καθυστέρησης της σύνταξής του.
Και οι πέντε τραυματίες (ένας άνδρας από τον ΕΦΚΑ και τέσσερις γυναίκες από το Πρωτοδικείο) διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν:
- Όλοι οι ασθενείς είναι αιμοδυναμικά σταθεροί.
- Φέρουν τραύματα από σκάγια στα κάτω άκρα (κυρίως στις πτέρνες).
- Η κατάστασή τους αντιμετωπίζεται συντηρητικά και δεν διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους.
«Ξεχειλίζει» η οργή για τα μέτρα ασφαλείας
Η επίθεση έφερε στο προσκήνω τις χρόνιες παθογένειες στη φύλαξη των δημόσιων κτιρίων.

«Δεν είμαστε αναλώσιμοι», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, καταγγέλλοντας ότι:
- Τα μηχανήματα X-ray παραμένουν σβηστά λόγω έλλειψης προσωπικού.
- Η αστυνομική παρουσία είναι τυπική και ανεπαρκής για τον έλεγχο χιλιάδων πολιτών.
Πολιτική Αντιπαράθεση: Το ΠΑΣΟΚ, μέσω του Γιώργου Μουλκιώτη, έκανε λόγο για «βαριά πολιτική ευθύνη» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διερωτώμενο πώς ένας ένοπλος 89χρονος κινήθηκε ανενόχλητος στο κέντρο της Αθήνας από τον έναν στόχο στον άλλον.
Αύριο, Τετάρτη 29 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί:
- Ολοήμερη διακοπή εργασιών σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της Αθήνας.
- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 09:30 π.μ. στον αίθριο χώρο του πρώην Ειρηνοδικείου.
Η δικαιοσύνη καλείται τώρα να εξετάσει όχι μόνο τις πράξεις ενός απελπισμένου ηλικιωμένου, αλλά και τις ευθύνες εκείνων που άφησαν τους λειτουργούς της εκτεθειμένους σε τέτοιο κίνδυνο.

».
—
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
Με πληροφορίες από Πηγή