Η Shabana Mahmood τερματίζει το μόνιμο άσυλο καθώς ο αριθμός των διασχίσεων της Μάγχης φέτος έφτασε σχεδόν τις 40.000
Ο Υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να ακολουθήσει το παράδειγμα της Δανίας σε μια προσπάθεια να καταστήσει το Ηνωμένο Βασίλειο λιγότερο ελκυστικό για τους μετανάστες.
Η Σαμπάνα Μαχμούντ πρόκειται να τερματίσει το μόνιμο άσυλο, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που διέσχισαν τη Μάγχη φέτος έφτασε σχεδόν τις 40.000.
Ο Υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να ανακοινώσει μεταρρυθμίσεις στο σύστημα ασύλου της Βρετανίας τη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι απελάσεις και να ελαχιστοποιηθεί η ελκυστικότητα της χώρας για τους μετανάστες.
Σύμφωνα με το ισχύον σύστημα, οι αιτούντες άσυλο στους οποίους χορηγείται καθεστώς πρόσφυγα το έχουν για πέντε χρόνια και στη συνέχεια μπορούν να υποβάλουν αίτηση για αόριστη άδεια παραμονής και να αποκτήσουν την υπηκοότητα.
Ωστόσο, οι νέοι κανόνες θα ορίσουν ότι το καθεστώς του πρόσφυγα θα γίνει προσωρινό και θα υπόκειται σε τακτικές επανεξετάσεις.
Οι πρόσφυγες θα απομακρύνονται επίσης μόλις οι χώρες καταγωγής τους θεωρηθούν ασφαλείς.
Ένας σύμμαχος της κας Μαχμούντ δήλωσε: «Σήμερα, το να γίνεις πρόσφυγας ισοδυναμεί με μια ζωή προστασίας στη Βρετανία. Η κα Μαχμούντ θα το αλλάξει αυτό, καθιστώντας το καθεστώς του πρόσφυγα προσωρινό και υπόκειται σε τακτική αναθεώρηση».

«Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή τεχνική αλλαγή, αυτή η νέα διευθέτηση σηματοδοτεί την πιο σημαντική αλλαγή στην αντιμετώπιση των προσφύγων από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.»
«Τα μέτρα για την αντιμετώπιση των μικρών σκαφών και των συμμοριών λαθρεμπορίου είναι ζωτικής σημασίας, αλλά δεν επαρκούν. Πρέπει να αντιμετωπίσετε εξαρχής τον λόγο για τον οποίο οι πρόσφυγες επιβιβάζονται στις βάρκες και πρέπει να στείλετε ένα μήνυμα που θα ακουστεί σε όλο τον κόσμο.»
«Η κα Μαχμούντ γνωρίζει ότι αυτή η χώρα θεωρείται ως μια χώρα που δεν λαμβάνει ιδιαίτερα σοβαρά μέτρα όσον αφορά τη μετανάστευση, ότι το γνωρίζουν και άλλες χώρες, και ότι το γνωρίζουν κι αυτές που επιλέγουν να επιβιβαστούν σε ένα μικρό σκάφος.»
«Χωρίς να στείλουμε ένα ισχυρό, σκληρό μήνυμα, ο ρυθμός αφίξεων παράνομων μεταναστών δεν θα μειωθεί ποτέ».

Η Shabana Mahmood αναμένεται να παρουσιάσει τους νέους κανόνες για τη μετανάστευση στο Ηνωμένο Βασίλειο τη Δευτέρα.
Οι νέοι κανόνες είναι εμπνευσμένοι από το σύστημα της Δανίας, το οποίο αρχικά χορηγεί στους πρόσφυγες μόνο προσωρινή διετή διαμονή.
Ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου στη σκανδιναβική χώρα είναι ο χαμηλότερος εδώ και 40 χρόνια και η δανική κυβέρνηση έχει απομακρύνει με επιτυχία το 95% όσων των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν.
Είναι κατανοητό ότι η κα Μαχμούντ ελπίζει να αποτρέψει με το νέο σχέδιο τους «αγοραστές ασύλου» που βλέπουν τη Βρετανία ως «ευάλωτη πινελιά».
Ο αριθμός των ατόμων που διέσχισαν τη Μάγχη συνεχίζει να φτάνει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, με 39.075 άτομα να έχουν φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο έχοντας πραγματοποιήσει το ταξίδι το 2025.

Μεταναστευτική κρίση, χαρτογραφημένη: Βασικά στοιχεία καθώς δεκάδες χιλιάδες διασχίζουν τη Μάγχη | GB NEWS
Ωστόσο, ο σκιώδης υπουργός Εσωτερικών Κρις Φιλπ δήλωσε: «Αυτά τα μέτρα δεν είναι καθόλου αρκετά».
«Πρέπει να αποσυρθούμε από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ώστε όποιος φτάνει παράνομα να μπορεί να απελαθεί εντός μιας εβδομάδας, είτε έχει αιτηθεί άσυλο είτε όχι.»
«Για άλλους, το όριο ασύλου πρέπει να αυξηθεί, ώστε να απορριφθούν ψευδείς ισχυρισμοί, για παράδειγμα ότι έχουν ασπαστεί τον Χριστιανισμό και παρόμοιες ανοησίες.»
«Εάν οι συνθήκες στην πατρίδα κάποιου βελτιωθούν, τότε σίγουρα θα πρέπει να επιστρέψει.»

Μέχρι στιγμής φέτος, 39.075 μετανάστες έχουν διασχίσει τη Μάγχη και έχουν φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο.
|Πενσυλβάνια
Πρόσθεσε: «Χαίρομαι που η κυβέρνηση των Εργατικών φαίνεται να έχει υιοθετήσει το σχέδιο των Συντηρητικών για την παράταση της περιόδου για την απόκτηση άδειας αορίστου χρόνου παραμονής στα 10 χρόνια, αλλά ακόμη και σε αυτό το σημείο πρέπει να υπάρχουν δύσκολες προϋποθέσεις για να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι πραγματικά συνεισφέρουν».
Εννοείται ότι ο Υπουργός Εσωτερικών θα αποκαλύψει τις πλήρεις προτάσεις, οι οποίες αναμένεται να περιλαμβάνουν νέους κανόνες για τις οικογενειακές επανενώσεις και να καθορίζουν ποια εγκλήματα θα αποκλείσουν «απευθείας» τους μετανάστες από το να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δευτέρα.
Η κα Μαχμούντ δήλωσε: «Πρέπει τώρα να προχωρήσουμε παραπέρα. Πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των παράνομων μεταναστών που έρχονται εδώ.»
«Πρέπει να απομακρύνουμε περισσότερους ανθρώπους που δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται εδώ. Θα είμαστε πάντα μια χώρα που παρέχει καταφύγιο σε όσους διαφεύγουν από τον κίνδυνο, αλλά πρέπει να αποκαταστήσουμε την τάξη και τον έλεγχο».
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
.Με πληροφορίες Απο
