ΟΧΙ στην αποφυλάκιση μέλους της 17Ν _Απόφαση του Συμβούλιο Εφετών Πειραιά.

Απέρριψε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών του Πειραιά την αίτηση για αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού

Αποτέλεσμα εικόνας για Σάββα Ξηρού

 Ο Σάββας Ξηρός είχε υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης για λόγους Υγείας. Το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά έκρινε ότι ο τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη θα πρέπει πρώτα να εκτίσει 25 έτη της ποινής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι ναι μεν η περίπτωσή του εμπίπτει  στο άρθρο 110 Α του Ποινικού Κώδικα, ωστόσο θα πρέπει  να εκτίσει 25 πραγματικά έτη από την ποινή του, πριν ανοίξει η πόρτα της φυλακής για αυτόν.

Αντιθέτως ο Αντεισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, σημείωνε στην πρότασή του πως  ο Ξηρός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί το εν λόγω άρθρο, καθώς κατά την άποψή του,  ο νομοθέτης, δεν  περιλαμβάνει   όσους έχουν ποινές πολλαπλών  ισοβίων όπως αυτός. Σημείωνε δε  ότι αν αφεθεί ελεύθερος με δεδομένη την προηγούμενη δράση του και το ότι δεν έχει μετανοήσει «καθόσον οι κατά καιρούς δηλώσεις  από μέρους του, προσχηματικής και υποκριτικής συγγνώμης  δεν πείθουν…θα καταστεί πόλος έλξεως , καθοδηγητής,  αλλά και ιδεολογικός στρατολόγος»

newsit.gr/uniformnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.